Üç ulus, donanma takip sistemi için yapay zekâ kullanacak

MDN MEDIA

Amerikan, İngiliz ve Avustralya Donanması, Çin denizaltılarını takip etmek için yapay zekâ ile çalışan bir algoritma kullanacak

Üç ülkenin Genelkurmay Başkanları, Pasifik görevlerini gerçekleştirecek olan birliklerin izleme görevleri ve uçak saldırılarında, Amerika’nın, İngiltere’nin ve Avustralya’nın denizaltı araçlarından toplanan sonar verileri hızlıca işlemek için yapay zekâ ile çalışan algoritmaları kullanacağını söyledi.

Çin’in askerî modernleşmesine karşı kullanılacak

Kullanılacak olan teknoloji, Çin’in askerî modernleşmesine karşı müttefiklerin, Çin denizaltılarını daha hızlı ve doğru bir şekilde takip edebilmelerine imkân sağlayacak. Testler, üç ülkenin teknoloji paylaşma anlaşması, Aukus Pillar II, kapsamında yapılacak.

Denizaltısavar mücadelesinde kabiliyetleri geliştirecek

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ve İngiliz Savunma Bakanı Grant Shapps yaptıkları ortak açıklamada, güçlerini birleştirmenin ve gerçekleşecek olan yoğun bilgi paylaşımının denizaltısavar mücadelesindeki kabiliyetlerini geliştireceğini söyledi.

Sualtı tespit cihazlarında kullanılacak

Gelişmiş yapay zekâ algoritması, her ülkenin sono şamandırasından bilgi alan P-8A Poseidon uçağı da dâhil olmak üzere, sualtı tespit cihazlarında kullanılacak.

Bloomberg

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın