TURSSA’da başkanlığa yeniden Yorgo Saris seçildi

MDN İstanbul

Turssa Gemi Tedarikçileri Derneği 5. Olağan Kongresi 20 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Ataköy Sheraton gerçekleştirilirken, yapılan oylamada başkanlığa yeniden Yorgo Saris seçildi.
Üyelerin yüksek bir katılım gösterdiği genel kurulda Divan Başkanlığına Recep Düzgit seçilirken, Aygün Özgen ve Ali Kayalı da Divan Heyeti’ne seçildiler. Son üç yılın bilanço ve gelir tablosu hesaplarının incelendiği toplantıda Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu da ibra edildi. Önümüzdeki dönem bütçesinin kararlaştırıldığı genel kurul toplantısında daha sonra asıl gündem maddesi olan Yönetim Kurulu ve yedek üyelerin seçimine geçildi.

Saris: “Yeni üyelerle daha da güçleneceğiz
Yapılan seçimde 2014 -2017 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı oybirliğiyle Yorgo Saris seçilirken, Vahit Şimsek Yön. Kurulu Başkan Yrd., Hakan D. Kayalı Yön. Kurulu Sayman Üyesi, Osman Bilgin Yönetim Kurulu Yazman Üyesi ve Rasim Mete Yön. Kurulu Üyesi olarak yeni dönemde görev alan isimler oldu.
Dernek Başkanı Yorgo Saris üyelere hitabında, “Deniz, kara ve hava gibi üç ana segmentte etkin üye işletmelerden oluşuyoruz. TURSSA kurulmadan önce hizmet sağladıkları sektörlerde, her bir firmanın gelişim çabası veya çözüm arayışı bireysel girişimlerle sınırlı kalıyordu. Sorunlarımıza kalıcı ve etkin çözüm sağlamakta zorluk çekiyorduk. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana birçok sorunu birlik içinde dernek çatısı altında çözüme kavuşturduk, üyelerimiz arasında kurduğumuz etkin ve güvenilir iletişim ağıyla gerek sosyal gerek ticari anlamda dayanışma içinde olarak saygınlığımızı artırdık. Ortak akılla hayata geçen projelerimizde derneğin vizyonuna artı değer kattık. Derneğimizin kuruluş amacına bağlı olarak, üyelerimizi her platformda en iyi şekilde temsil etmek, sorunlarına doğru ve kalıcı çözüm sağlamak ve tabii mesleğin itibarını zedeleyici girişimlerin de önünü kesmek gibi birçok sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirdik. İdari makamlardaki yetkililere, mesleğimizin önemini ve gelişimini doğru ve ortak bir dille anlatmak, sektörümüzün karşılaştığı ulusal veya uluslararası mevzuata bağlı çıkan uyuşmazlıkları düzene sokmak, gerek idari gerek hukuksal alanlarda karşılaştığımız engellere karşın adil ve pozitif yaklaşımlarla çözüm bulmak gibi önemli birçok konuya çözüm bulabilmeyi hep birlikte dernek olarak hareket etmemize borçluyuz. Derneğimiz artan üye sayımızla daha da güçlenmiştir. Bu yeni 3 yıllık dönemde de gerek Yönetim Kurulu gerek tüm üyelerimizce hedefimiz; uluslararası etkin projelerde yer alarak ülkemizin sahip olduğu değerleri yüceltmek olacaktır. Bu başarılarımızı hayata geçirdikçe derneğimize katılacak yeni üyelerle daha da güçleneceğiz.”
30-31 Mayıs tarihlerinde Panama’da gerçekleştirilen “59th ISSA Convention”da Singapur Temsilcisi Abdul Hameed Hajah’ın ISSA Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesiyle birlikte, yeni dönemde Ukrayna Temsilcisi Vladimir Koval’ın ve kendisinin ISSA İcra Kurulu’na seçilmelerine de değinen TURSSA Başkanı Saris, “Günden güne gelişmekte olan gemi tedarikçiliği, gün be gün önem arz etmektedir. Amacımız, sektörümüzü karşılaşılan prosedür sıkıntılarından arındırmak, pazarı genişletmek ve ihracatın artmasına katkıda bulunmaktır, dünya ülkeleriyle rekabet halinde olan gemi tedarikçilerinin iş hacmini artıracak bazı düzenlemelerin yapılması konusunda beklentileri vardır, Türkiye; boğazlardan geçen gemilerin yanı sıra, limanlara ve tersanelere gelen gemiler de göz önüne alındığında ciddi bir ikmal potansiyeline sahiptir” dedi.
Dernek Genel Sekreteri Osman Bilgin “Gemi Tedarikçiliği Sektöründe Risk Değerlendirmesi ve Uygulama Yöntemleri” konulu sunumu ile ilgi uyandırdı. Bilgin konuşmasında, tedarikçilerin bir araya gelerek güç birliği içinde sektörün sorunlarının çözülmesinin önemine vurgu yaptı. ISSA koşullarının aktif olarak kullanımı ve tedarikçilik mesleğinin tahsilat sorunlarını önleme konusunda bilgiler veren Bilgin, riskleri azaltmaya yardımcı olabilecek önemli detayları üyelerle paylaştı. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler, sorunlarını dile getirip çözüm önerilerini tartışma fırsatı buldular.

Yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu
1. Yorgo Saris
2. Osman Bilgin
3. Vahit Şimşek
4. Rasim Mete
5. Hakan D. Kayalı
Yedek
1. Pamir Özer
2. Sebahattin Karaer
3. Basri Dede
4. Murat Güci Geçgil
5. Nijad Dilşen
Denetleme Kurulu
1. Yılmaz Haşimoğlu
2. Levent Yaman
3. Niko Zimaridis
Yedek
1. İsmail Koray
2. Emre Api
3. Jifko Lerga

Bunu Paylaşın