Turquoise Yachts Blue II’yi suya indirdi

MDN İstanbul

Mega yat üreticisi Turquoise Yachts, 56 metre uzunluğundaki yeni Explorer tipi yatı Blue II’yi suya indirdi. Hollandalı tasarım şirketi Hoek Design ve Master Yachts ile yürütülen ortak bir projenin ürünü olan Blue II donatım ve test işlemleri tamamlandıktan sonra temmuz ayında teslim edilecek.

Klasik ve şık bir tasarımı olan tekne aslında ciddi offroad keşifleri için tasarlandı. Gemide, Kuzeybatı Geçidi’ni ve Arktik bölgelerini güvenle geçebilmesini sağlayan buz sınıfı 1B çelik gövde ve buz kırma yayı bulunuyor.

Blue II, okyanusların en uzak bölgelerini keşfederken, çevreye en az etki edecek şekilde tasarlanmış bir mega yat. Dişli kutusuna sabitlenmiş iki adet 800 kW e-motor ile donatılan gemi, IMO Tier III uyumlu dizel elektrikli tahrik sistemine sahip Avrupa’daki ilk yat olma özelliğini taşıyor. İki adet CAT C32 830 ekW motordan oluşan ana tahrik jeneratörü bulunan Blue II, dört adet Naiad gemi sabitleyişi ile en zorlu koşullarda dahi sıkıntı yaşamayacak şekilde tasarlandı.

Hoek Design tarafından tasarlanan 785 GT’lik yatın iç mekân tasarımını ise şirketin bünyesindeki Vickers Studio ve Dols Home birlikte tasarladı. Teknenin alt güvertesinde dört adet konuk kabini, ana güvertesinde bir adet VIP süit ve kendi çalışma odasına sahip bir dairenin de bulunduğu 6 adet kabin bulunuyor.

Tam donanımlı bir spor salonu, sauna, buhar odası, Türk hamamı ve masaj odasının olduğu bir sağlıklı yaşam merkezi bulunan Blue II’nin güvertesinin altında iki adet büyük sürat teknesi de bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın