TÜRKLİM yeni başkanını seçti

MDN İstanbul

Liman işletmecilerinin sektörel sorunlarına ortak bir platformda çözüm aramak ve dayanışmayı sağlamak amacıyla hizmet veren Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin 24’üncü Olağan Genel Kurulu Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. 69 üyesi ile sektörü tek çatı altında buluşturan derneğin yeni yönetiminin belirlendiği kurula, Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, üye şirket yöneticileri, denizcilik sektörünün önemli isimleri ve 9 kadın liman işçisi katıldı. 3 yıllık görev süresi sona eren Hakan Genç başkanlığı seçimle Aydın Erdemir’e devrederken, derneğin yeni yönetim kurulu da belirlendi.

2018 yılında başlayan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanlığını tamamladığını belirten Hakan Genç, koronavirüs sonrası lojistik alanında özellikle limanlarda darboğaz oluştuğuna dikkat çekerek “Ticaretin yüzde 90’nının deniz yoluyla yapıldığı ve dünyada ortaya çıkardığı büyük sorunlar ticaret ile uğraşan herkesin merak ettiği bir konu hâline geldi. Size hitap ettiğim şu anda ABD, Çin ve Avrupa’da çok sayıda gemi limanlara yanaşmak üzere bekliyor. Birçok limanda konteynerleri iç noktalara taşıyacak yeterli sayıda kamyon sürücüsü bulunamıyor. Dünyada bu meslek gruplarını insanlar tercih etmiyor ya da mesleklerini bırakıyorlar. Bu da meslekte eleman sıkıntısını ortaya çıkarıyor. Liman işletmelerimizin kıymetini bilmek gerekiyor. Dış ticaret kurum ve kuruluşlarına gösterilen tutuma eş bir yaklaşım ülkemizin menfaatinedir ve devlet politikası olmalıdır. Bunun yanı sıra dünyada Covid-19 sonrası ortaya çıkan bu farkındalığın ülke menfaatleri ve geleceğimiz bakımından ülkemizde de yaygınlaştırılması için basınımızın katkıları çok önemli ve gereklidir,’’ şeklinde konuştu.

Yapılan oylama sonucu TÜRKLİM’in yeni başkanı seçilen Aydın Erdemir ise konuşmasında ”Seçilen bu yeni yönetim, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına da denk gelecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği hedeflere ulaşmak için TÜRKLİM olarak canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Derneğimiz, sektörümüzün en iyi noktaya gelmesi için üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirecektir. Zaman, 2050 yılını şimdiden tahlil etme zamanıdır. Bu amaçla danışmanlarımızla birlikte 2022 yılından başlayarak Vizyon 2050 raporlarımızı hazırlamaya; sektörümüzle buluşturmaya devam edeceğiz,” dedi.

Aydın Erdemir kimdir?
1964 yılında İstanbul’da doğan Aydın Erdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimi için İstanbul Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon öğrenimi gören Erdemir, 8 yıl kaldığı İngiltere’de ise Middlesex Üniversitesi’nde MA Marketing Management okudu.

İngiltere öncesi Çukurova Holding’de çalıştı. 1998 yılında İngiltere dönüşünde başladığı Tekfen Holding’e bağlı Toros Tarım ve Sanayi A.Ş.’de TOROSPORT Ceyhan ve TOROSPORT Samsun limanlarının, Toros Gemi Acenteliği A.Ş. ile kılavuzluk ve römorkör hizmetlerinin de olduğu Denizcilik ve Serbest Bölgelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine devam ediyor.

Bu görevlerine ilave olarak yine Tekfen Holding kuruluşları olan Toros Terminal Servisleri ve Denizcilik A.Ş ve Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (TAYSEB)’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevi ile yine Tekfen Holding şirketlerinden olan CFS Petrokimya A.Ş. ile Tekfen Holding’in iştiraklerinden Mersin Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ)’nin Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdürüyor.

2001 yılından bu yana TÜRKLİM’de aktif bir şekilde gönüllü çalışan Erdemir, farklı dönemlerde derneğin çalışma gruplarında, denetim kurullarında yer aldığı gibi en son 4 dönemdir ise yönetim kurulunda da yer alıyordu.

Erdemir ayrıca TÜRKLİM’in üyesi olduğu Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED)’nda Başkan Yardımcılığı ve Yürütme Kurulu Üyeliği, SEDEFED’in üyesi olduğu Türk Girişim ve iş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’nda Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği de yapıyor. Ayrıca TÜSİAD Lojistik Kurulu üyeliği ile TOBB Denizcilik Sektör Meclisi ile TOBB Serbest Bölgeler Meclisi üyeliği devam ediyor.
Aydın Erdemir evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın