TÜRKKAPDER’den denizcilerin aşılanması çağrısı

MDN İstanbul

Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER), deniz çalışanlarının öncelikli olarak aşılanacak meslek gruplarına dahil edilmesi çağrısında bulundu.

Derneğin Yönetim Kurulu Genel Başkanı Kpt. Arif Bostan ve Genel Sekreteri Kpt. Zafer Akbulut imzalı bir yazıda, Covid-19 nedeniyle normal işleyişini kaybeden dünyada olağanüstü çalışma şartlarına maruz kalan denizcilerin cefakâr bir biçimde görevlerini yerine getirdikleri aktarıldı. Alınan çeşitli önlemlere rağmen görev süresini tamamlamış olmasına rağmen kısıtlamalar nedeniyle evlerine dönemeyen ve göreve hazır oldukları halde gemilerine katılamayan yaklaşık 300 bin deniz emekçisinin mağdur durumda olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler’in 1 Aralık 2020 tarihinde yaptığı Genel Kurul Toplantısı’nda denizcileri Kilit İşçiler (Key Worker) aldığının ve bu kararın uygulanması için IMO’ya talimat verildiğinin aktarıldığı yazıda, alınan bu karar içerisinde denizcilerin öncelikli olarak aşılanacak meslek gruplarına dahil edilmesinin istendiğinin belirtildiği de aktarıldı.

TÜRKKAPDER, çeşitli makamlar aracılığı ile konu ile alakalı girişimlerini başlattıklarını ve taleplerinin deniz emekçisi meslektaşlarının değişim işlemlerinin kolaylaştırılması ve öncelikli olarak aşılanacak meslek gruplarına dahil edilmeleri olduğunu açıkladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın