Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi Mersin’de

MDN İstanbul

Türkiye’nin denizlerde hidrokarbon arayan filosuna katılacak 4’üncü sondaj gemisi, Mersin’in Taşucu Limanı’na ulaştı. Güney Kore’deki Okpo Limanı’ndan 7 Mart’ta yolculuğa başlayan gemi, Akdeniz’de Mersin’in Taşucu NATO Limanı’na geldi.

Fatih, Kanuni ve Yavuz’un ardından filoya katılan 4’üncü sondaj gemisi olacak, 7’nci nesil üstün teknolojiye sahip, 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki geminin kule yüksekliği ise 104 metre. Aktif konumlandırma sistemi bulunan, 200 mürettebat kapasiteli gemi, kontroller ve boyama çalışması gibi sondaja hazırlık süreci için yaklaşık 2 ay limanda kalacak.

12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabilen gemi, Türkiye’nin hidrokarbon arayan 4’üncü gemisi olacak. Şu anki adı ‘Cobalt Explorer’ olan geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor.

Türkiye’nin denizlerde hidrokarbon arayan filosuna katılacak 4’üncü sondaj gemisi, açık denizde yaklaşık 3 saatlik bekleyişinin ardından römorkörlerin desteğiyle 1 saatte limana yanaştırıldı.

Yedinci nesil üstün teknolojisi ile dikkat çeken gemiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yeni bir isim verilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın