Türkiye savunma sanayi firmalarıyla dikkat çekti

MDN İstanbul

Dünyanın en prestijli savunma sanayi platformlarından Defense News Top 100 listesinde bu yıl ilk kez 7 Türk savunma sanayi firması yer aldı. ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, BMC, Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret. A. Ş., STM, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ve HAVELSAN’ın yer aldığı listede Türkiye 4’üncü ülke oldu. ABD’nin 41 şirketle yer aldığı listeye İngiltere 10, Çin de 9 şirket ile girdi.Fransa, Almanya, Hollanda, Rusya, Güney Kore, Kanada, İtalya gibi ülkelerse sıralamada Türkiye’nin gerisinde kaldı.

Mehmet AKif Nacar

HAVELSAN’ın ve diğer savunma sanayi firmalarımızın Defense News Top 100 listesinde yer almasına ilişkin görüşlerini MarineDeal News’e özel paylaşan HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, ‘‘ Defense News dergisi tarafından açıklanan dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde şirketimiz HAVELSAN da bu yıl 99’uncu sıradan listeye giriş yaptı.Birçok projede iş ortaklığı kurduğumuz ve ülkemizin savunma sanayisini güçlendirmek için birlikte çalıştığımız ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, STM, BMC ve FNSS ile birlikte bu listedeki varlığımız Türkiye’nin savunma sanayindeki gücünün bir göstergesidir. Şirket sayısı bakımından listedeki ağırlığıyla ülkemiz, 7 savunma sanayi şirketiyle; ABD, İngiltere ve Çin’in ardından tüm dünyada oldukça prestijli ve yükselen bir aktör olduğunu kanıtlamış oldu. Listede önümüzdeki yıllarda da kalabilmek önemli. Daha yüksek noktalara yavaş yavaş, hedeflerimizi ve ciromuzu büyüterek ulaşmak istiyoruz. Listeye giren diğer 6 firmamızı da kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde savunma sanayimiz için kritik kararlar alan Savunma Sanayi İcra Komitemizin, Savunma Sanayii Başkanlığımızın, Milli Savunma Bakanlığımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, TSK Güçlendirme Vakfımızın bu önemli başarıda pay sahibi olduğunu biliyor ve onlara şükranlarımızı arz ediyoruz,’’ dedi

Özgür Güleryüz

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz ise konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Defence News Top 100 listesinde yer alan Türk şirket sayısının bu yıl 7’ye yükselmesi, savunma sanayimizin küresel pazarda yerini güçlendirmeye devam ettiğinin çok önemli bir göstergesi. Biz de ülkemizin bu alanda giderek artırdığı kabiliyetlerine kritik katkılar sunan yerli şirketler arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Yüksek nitelikli insan gücümüzle; askeri deniz platformları, otonom sistemler, siber güvenlik, uydu ve radar teknolojileri, komuta kontrol sistemleri, sertifikasyon ve danışmanlık alanında üstlendiğimiz görev ve sorumluluğun yanı sıra geliştirdiğimiz yerli teknolojilerle, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği bu başarıya katkı sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Türk savunma sanayinde ekosistemle birlikte büyüme odağıyla yol alan bir şirket olarak ilerleyen süreçte de merkezimize, KOBİ’ler başta olmak üzere ülkemizde savunma sanayine hizmet verebilecek şirketlerin daha etkin ve verimli hale gelebilmeleri ve teknik altyapılarının güçlendirilerek yurtdışına iş yapabilme kabiliyeti edinebilmelerini sağlayarak ilerlemeyi sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın savunma sanayi için çizdiği 2023 vizyonu ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın bu vizyon doğrultusunda sürdürdüğü desteklerle, savunma sanayimizin küresel mânâda başarılarını artırarak devam ettireceğine ise inancımız tam,” şeklinde konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın