Türkiye, Finlandiya ve İsveç NATO karargâhında

MDN MEDIA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında Brüksel’de üçlü toplantı yapılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mutabık kaldıklarını açıkladı.

Stoltenberg, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Estonya’yı ziyaret etti.

Başkent Tallinn’de Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile üçlü basın toplantısında konuşan Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecinin devam ettiğini hatırlattı.

Stoltenberg, iki ülkenin üyelik sürecinde ilerleme olduğunu ve 30 NATO müttefikinden 28’inin katılım protokollerini onayladığını belirtti. Genel sekreter,

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta Ankara’da iyi bir görüşme yaptım. Görüşmelerin tekrar başlaması ve mart ortasında NATO karargâhında, benim himayemde Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasında geçen haziranda imzalanan anlaşmanın uygulanması ve katılım sürecinin nasıl tamamlanacağı konusunda üçlü bir toplantı düzenlenmesi üzerinde mutabık kaldık.” diye konuştu.

Türkiye’nin Finlandiya’nın üyeliğine olumlu baktığını ancak İsveç’le ilgili bazı konuların bulunduğunu kaydeden Stoltenberg, iki ülkenin üzerlerine düşeni yerine getirdiğini, katılım protokollerinin uygulanma zamanının geldiğini ifade etti.

AA

Bunu Paylaşın