Türkiye ve Yunanistan deniz tatbikatlarını iptal etti

MDN İstanbul

Türkiye ve Yunanistan, planlanan deniz tatbikatlarını, ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla karşılıklı olarak iptal etme kararı aldı. Türk Silâhlı Kuvvetleri, Denizkurdu 2023 tatbikatı iptal ederek taktiksel eğitimler gerçekleştirecek.

Savunma ve güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Yunanistan tarafından her yıl tüm Ege Denizi’ni kapsayacak şekilde mayıs-haziran aylarında icra edilen Kataigis Tatbikatı yerine, eğitim standartlarını idameye yönelik küçük çaplı faaliyetler yerine getirildi.

Millî Savunma Bakanlığı da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın planlı faaliyetlerinde düzenlemeye gitti. Her sene haziran ayının ilk haftasında suüstü gemileri, denizaltılar, insanlı ve insansız hava araçları dâhil 200’ün üzerinde unsurla binlerce personelin katıldığı Denizkurdu Tatbikatı yerine uluslararası ilişkiler ve mütekabiliyet ilkeleri doğrultusunda tatbikat yerine taktik eğitimler gerçekleştirilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın