Türkiye, Akdeniz’de araştırmalarına devam ediyor

MDN İstanbul

Foto: DHA
Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından 10-23 Ağustos tarihleri arasında Navtex ilan edildi ve Oruç Reis, Ataman Ve Cengiz Han gemilerinin Doğu Akdeniz’de sismik araştırmalar yapacağı açıklandı.

Navtex ilanı sonrası Yunanistan’ın Ekathimerini haber sitesi tarafından yapılan haberde Oruç Reis gemisinin Meis Adası’nın güneyinde önümüzdeki iki hafta boyunca sismik araştırma yapacağı ve Türkiye’nin 6 Ağustos’tan beri Meis ve Rodos’un güneydoğusunda deniz tatbikatları düzenlediği açıklandı

Haberde ayrıca, Türkiye’nin Navtex ilanının ardından, ülkenin ulusal savunması konularında en üst karar mercii olan KYSEA’da öğlen saatlerinde acil olarak toplantı düzenleneceği ve toplantıya Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in başkanlık edeceği açıklandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın