Türk yatı İtalya’dan ödülle döndü

MDN İstanbul

Mengi Yay Yatçılık, İngiltere merkezli dünyanın sayılı dizayn ödülleri arasında gösterilen Design Et Al The International Yacht&Aviation Awards 2020 yarışması kapsamında ödül aldı. 56 yıllık tecrübesini günümüz teknolojisi ile birleştirerek inovatif, doğaya saygılı, zarif yatlar üreten ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Mengi Yay Yatçılık, VIRTUS isimli 44 metrelik projesi ile 2020 Interior Design Award – Motor Yacht kategorisinde birinci oldu.İtalya’nın Capri Adası’nda 4 Eylül’de gerçekleştirilen 10’uncu ödül törenine dünyanın önde gelen yat tersaneleri ve dizayn firmaları katıldı.

Tuzla Tersaneler Bölgesi Nuh Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren Mengi Yay Tersanesi’nde üretilen 44 metre uzunluğundaki VIRTUS zarif ve dinamik dizaynı, yaşam alanlarında yaratılan ferahlık ve geniş iç hacmi, 55 metrekarelik açılabilir platformu (beach club), 4 adet stabilayzerin sağlamış olduğu konfor ile ön plana çıkıyor. Yatın 2021 yılının temmuz ayı ortasında denize indirilmesi planlanıyor.

Çelik gövde ve alüminyum üst binaya sahip VIRTUS’un mühendislik tasarımı Ginton Naval Architects, iç ve dış dış tasarımı ise VYD Yacht Design imzası taşıyor.
44 metre uzunluğunda, 8,8 metre genişliğindeki VIRTUS, 5 kabin, 10 yatak, 4 mürettebat kabini ve 1,450 beygirlik iki motora sahip. VIRTUS, sahip olduğu iki adet 1,450 beygir gücündeki motoru ile 16 deniz mili azami sürate, 12 deniz mili seyir süratine ve 10 deniz mili ekonomik sürate ulaşıyor. Seyir menzili ise 10 knot hızda 2,900 deniz mili.

Tekneye adım atar atmaz ilk dikkat çeken detay geniş iç mekânlar ve bordaya açılmış olan camlar ve balkonlar. Bu sayede gerek kamaralarda gerekse ana salondan deniz ile iç içe olma fırsatı elde ediliyor. Ana salondan erişim sağlanan balkonlar ile de eşsiz bir deniz keyfi sunuluyor. Geniş ve şık beach area alanında denizin ve güneşin tadını doyasıya yaşamak mümkün. Yatta bulunan beş kabin ise ferah tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın