Türk tasarım ofisinin sıradışı yatı Almanya yolcusu

MDN İstanbul

Uluslararası ödüllü Türk yat tasarım firması Red Yacht Design, dünyanın en prestijli projelerine imza atan Hollandalı mühendislik ekibi Dykstra Naval Architects ile “Farklı açıdan bak (think outside the box)” sloganıyla, 500 gros tonun altındaki en uzun yat olma unvanına sahip olacak 64 metrelik “ICE Kite”ı tasarladı. Sofistike hatları ve camların mimari kullanımıyla, benzer özelliklerdeki diğer süper yatlar arasında ayrıcalık kazanan ICE Kite, Alman bir girişimci için inşa edilecek. Yatın, bir Türk ya da Hollanda tersanesinde inşa edilme ihtimali bulunuyor.

Dış özellikler
ICE projesinin tasarım aşamasında, Red Yacht Design, Dykstra Naval Architects ve yat sahibi tarafından, 500 gros tonun altında maksimum konfor sağlamayı amaçladı. Yatın ana tasarım özelliklerinden biri, bu uzunluktaki yatlardan daha fazla olan cam kullanımıdır. Ana hedef, çarpıcı bir görünüm sağlarken kapalı alanların daha fazla ışık alması ve dış mekânlarla entegrasyonunun sağlanması oldu. Baştan başa cam yaşam alanları ve geniş dış mekânlar, sahibine yatta sonsuz bir açıklık hissi sunuyor. Dış tasarımın ana ilham kaynağı, şimdiye kadarki bilinen en iyi tasarımcıdan, yani doğadan geliyor. Yat sahibi, Red Yacht Design’ın deniz hayvanlarından ilham alarak denizin ayrılmaz bir parçası olduğunu hissettiren bir yat tasarlamasını istedi.

ICE Kite’da, 475 m2 açık alan bulunuyor. Ana güvertenin kıç tarafındaki beach alanı, bir havuz ve farklı kotlarda güneşlenme alanları bulunan büyük bir açıklığa sahip. On iki kişilik yemek masası ve bar alanı ile aile ve arkadaşlarla birlikte açık hava keyfini en üst düzeye çıkarmak amaçlanıyor. Issız ve ulaşım olmayan koylarda yata ulaşımı kolaylaştırmak için pruvada bir helikopter pisti var.

Flybridge güvertesindeki açık alanlar manzaranın yanı sıra hem daha fazla mahremiyet hem de tam teşekküllü bir bar ve barbekü ile parti imkânı sunuyor. Teknede, güneşlenirken eğlenmek için büyük yataklarla çevrili cömert jakuzili bir alan da mevcut.

İç özellikler
Ana salon görsel olarak birbirine bağlı iki bölümden oluşuyor. Ana salon ve kite (uçurtma) salonu ile kıçtan pruvaya kadar kesintisiz bir görüş sağlanıyor. Ana salon günün her saatinde rahatlamak ve tüm konukları kapalı alanda ağırlamak için tasarlanmış. Bu alanın baş kısmında kapalı yemek alanına dönüştürülebilen uçurtma salonu (The Kite Lounge) uçurtmanın seyir sırasında hipnotize eden uçuşunu izlemek için özel olarak tasarlanmış. Camlarla çevrili bu alan 180 derecelik bir görüş imkânı sağlıyor.

Alt güvertede dört konforlu kabinde 10 kişi ağırlanabiliyor. Alt güvertenin en şaşırtıcı özelliğiyse, yat sahibinin kabinine doğrudan bağlantısı olan ve mahremiyetten ödün vermeden konukların da kullanımına açılabilen SPA alanının bulunması.

Ana güverteden ayrı bir erişim ile inilen, yat sahibinin iki ayrı banyosu, ofisi ve ayrı bir dinlenme alanının bulunduğu tam genişlikteki kamarası, kendisinin oluşabilecek tüm beklentilerini karşılamak üzere tasarlanmış.
Alt güvertenin ön kısmında ise tüm ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan mürettebat bölümü yer alıyor.
Mühendislik

ICE Kite, gerçek yeşil teknolojilere sahip, dünyanın çevresinde sürekli dolaşmak için tasarlanmış bir süper yat. Tasarımcı, yat sahibi ve mühendislik ekibi, uçurtma yelkenini düşük dirençli bir gövde ve optimum dizel motor tüketimi ile birleştiriyor. Yat sahibi, yine kaynakları makul ve etkili bir şekilde kullanma felsefesi ile yatının kullanımını kısmi mülkiyet programı ile yönetmeyi planlıyor.

Gövde, sadece maksimum hızlarda değil tüm hız aralıklarında verimli olacak şekilde tasarlanmış. Diğer bir önemli özellik de daha iyi deniz tutuşu ve dalga azaltma özelliğiyle daha yüksek konfor sunmasıdır.

Ice Kite’ın gövdesi alüminyum ile üst binası ise ağırlığı en aza indirmek için karbon fiber olarak tasarlandı. ICE Kite, 2 x 735 KW ana motor ile maksimum 17,4 knot hıza ulaşacak.

ICE Ghost
ICE Ghost, ana yat ICE Kite’a uyumlanan dış tasarımı ile sahibinin ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış 26 metrelik bir yat destek teknesidir. Bu tekne, ICE Kite’ın arkasında sürekli olarak dolaşacak ve ana yatın oyuncaklarını taşıyacak.

Taşıyacağı oyuncaklar arasında Icon A5 uçak, derin mavilikleri keşfetmek için U Boatworx Superyacht Sub 3 denizaltı, yine Red Yacht Design tarafından tasarlanan ve üretilen 12 metre özel üretim 60 knot hıza sahip tender botu, iki adet Seadoo jet-ski de bulunuyor. Güverte altında, dalış ekipmanı için büyük bir garaj ve bakım alanı var. Denize indirme işlemleri için ana güvertenin merkezinde 6 tonluk bir vinç bulunuyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın