Türk su ürünleri üçüncü sırada

MDN İstanbul

Türkiye’den 290 firmanın katılım sağladığı Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Anuga Gıda Fuarı’nda Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller ürünleri dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçıların beğenisine sunuldu.

Gıda sektöründe dünyanın en büyük buluşmasına ev sahipliği yapan Anuga Fuarı’na katılan Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan Fuar’da Türkiye’nin İtalya, İspanya’nın ardından uluslararası katılımda üçüncü sırada yer aldığını dile getirdi.

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2021 Ocak-Eylül döneminde ihracatını yüzde 38’lik artışla 1 milyar 731 milyon dolardan, 2 milyar 382 milyon dolara taşıdığına işaret eden Kızıltan, “Su ürünlerinden, kanatlı eti ve yumurtaya, baldan süt ürünlerine insanlığın üç öğün beslenme ihtiyacına cevap veren bir ürün gamına sahibiz. Salgın döneminde sağlıklı gıda tüketim talebindeki artış ihracat rakamlarımıza olumlu yansıdı. Fiziki fuarlar ve sektörel ticaret heyetleri yapamamış olmamıza rağmen, başarılı bir dönem geçiriyoruz. Yıllık ihracatımız ilk kez 3 milyar doları aştı. 2023 yılı için ortaya koyduğumuz 3,5 milyar dolar ihracat hedefine daha önce ulaşmak için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” şeklinde konuştu.

2023 yılı sonunda 3,5 milyar dolar ihracat hacmine ulaşmayı hedefleyen Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Anuga Gıda Fuarı’nda 9 ayrı ihtisas salonunda tanıtım yaptı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın