Türk şirketlerden ADIPEC 2023’e büyük ilgi

MDN MEDIA

ADIPEC 2023, 2-5 Ekim tarihleri arasında Abu Dhabi’de dünyanın birçok yerinden 2200 şirketin katılımıyla gerçekleştirilecek. Enerji endüstrisini bir araya toplayan, dünyanın en büyük konferansında sektöre yön veren Türk şirketler ve organizasyonlarda boy gösterecek

Bu yılki teması, “Decarbonising. Faster. Together.” olan konferans, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanım çözümleri ve karbon emisyonunu azaltmak üzerine, 4 konu başlığı altında 350’den fazla stratejik ve teknik oturum düzenleyecek. 1600’den fazla konuşmacının katılacağı oturumlara bakanlar, CEO’lar ve enerji uzmanları katılacak. Dünya COP28’e adım adım yaklaşırken, ADIPEC, farklı sektörleri sürdürülebilir ortak bir gelecek için kümülatif bir hareket oluşturmak ve yatırımları temiz enerjilere yöneltmek amacıyla bir araya getirecek.

Offshore, deniz, denizcilik, nakliye ve yeni enerji geçişinin ele alınacağı Denizcilik ve Lojistik Konferansı’na yerli denizcilik sektöründen; Dikkan Valve, Med Marine Kılavuzluk ve  Römorkör Hizmetleri, MEKE Marine Teknolojileri, NOZZLE Ship Management Software, TNR OFFSHORE, Unika Universal Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve UNTEL KABLOLARI stant açarak Türkiye’nin enerji değişimine olan adanmışlığını gösterecek.

16 farklı sergi salonunda gerçekleşecek olan oturum başlıkları şu şekilde:

Karbonsuzlaşmada Hız

Denizcilik ve Lojistik Konferansı

Enerji Bölgelerinde Dijitalleşme

Üretim ve Endüstriyelleşme

Sektörler arası işbirliği yaratarak karbonsuzlaştırmayı azaltmayı ve temiz enerji geçişini artırmayı hedefleyen oturumların alt konu başlıkları şu şekilde;

Net-zero yolu, metan kullanımını azaltma, enerji sektöründeki değer zinciri emisyonlarını azaltma, Direkt Hava Yakalama (DAC) ve Karbon yakalama, kullanımı ve depolama (CCUS) sistemlerinin kullanımı, yerli gaz şirketlerini sıfır karbona ulaştırma, çevreci demirden beklentiler, döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji kaynakları, karbonsuzlaşma için nükleer enerjiden yardım, denizcilikte 2050’ye kadar bir karbonsuzlaşma haritası çizmek, offshore lojistiğin geleceği, nakliyede yeşil koridor, denizcilik yakıtlarını çevre dostu yapmak, Net-zero yatırım olanaklarını güvenli hâle getirmek, yeni nesli denizciliğe teşvik etmek

Sektör liderleri konuşacak

Panellerde yer alacak konuşmacılar arasında, Maritime Trainer Kurucusu ve CEO Kaptan Ahmet Özgür Alemdağ, Maersk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping Enerji ve Takıt CTO’su Torben Nørgaard, MPC Konteyner Gemileri CEO’su Constantin Baack ve NYK Line Executive Officer ve Genel Müdürü Trutomu Yokoyama gibi isimler yer alacak.

Bakanlıktan destek Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, öncülüğünde Türk organizasyonlar yeni teknolojik gelişmeleri sektörün geri kalanıyla paylaşacak.

Türkiye, ADIPEC 2023’te yenilenebilir enerji, yağ ve gaz sondaj ve üretimi ve enerji altyapısı gibi çeşitli sektörlerden firmalarla da stant açarak konferansa katkı sağlayacak.

Geniş bir network ağı

ADIPEC 2023 hem Türk hem de yabancı firmalar için 160,000’den fazla ziyaretçisiyle imza attıkları yenilikleri göstermek adına önemli bir konferans olacak.

Bunu Paylaşın