Türk savunma firmaları İngiltere’de

MDN MEDIA

CANİK’in de içinde bulunduğu SYS Grup’un sahibi olduğu AEI Systems’ın ürettiği top VENOM LR ve UNIROBOTICS’in millî uzaktan komutalı stabilize silâh (UKSS) kuleleri ile donatılan Nurol Makina’nın EJDER YALÇIN aracı, İngiltere’de test atışlarını başarıyla gerçekleştirdi

Eylül ayında Londra’da düzenlenen DSEI 2023’te işbirliğine imza atan AEI Systems, UNIROBOTICS ve Nurol Makina, geliştirdikleri ortak projede test atışlarını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında, AEI Systems’ın ürettiği orta kalibre 30×113 mm topu VENOM LR ve UNIROBOTICS’in komutalı stabilize silâh kulesi UKSS TRAKON, NUROL MAKINA UK koordinasyonunda Nurol Makina’nın Ejder Yalçın 4×4 aracına entegre edildi.

Araç, İngiltere’de ortaklaşa icra edilen başta ilk statik atışlar olmak üzere tüm test atışlarını başarı ile tamamladı. Projede bir sonraki aşama olarak, stabilizasyon sistemi aktif bir şekilde atış teslerinin yapılacağı söylendi.

CANİK GENEL MÜDÜRÜ Cahit Utku Aral, “Global savunma sanayisinde çeyrek asrı geride bırakan şirketimiz, 2022 itibari ile de orta kalibre silâh ve bu silâhların uzaktan kumandalı atış kontrol sistemleri alanında projeleri hayata geçirmeye başladı. AEI Systems ile birlikte orta kalibre top sistemleri alanında, geleceğin teknolojilerini üreten bir şirket hâline geldik. Bu başarımızı savunma sanayisinde dünyaya kendini kanıtlamış köklü bir şirket olan Nurol Makina işbirliği ile taçlandırdığımız için mutluyuz. İki şirketin farklı yeteneklerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yeni nesil hafif zırhlı araç Ejder Yalçın 4X4’ün başarı yolculuğunun, VENOM LR ve TRAKON ile birlikte katlanarak süreceğine inanıyorum” dedi.

UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç ise, “UNIROBOTICS olarak, tasarladığımız ve ürettiğimiz stabilize sistemler ile küresel bir aktör olma hedefiyle dünya genelinde artan özel silâh sistemleri taleplerine de yanıt verebilmeyi amaçlıyoruz. Mekanik, elektronik, gömülü yazılım ve sistem düzeyinde yazılım alanlarında yüksek teknolojili ürün ve sistemler geliştiriyoruz. Silâh sistemleri entegrasyon çalışmalarımız, aktif dengeleyicili kuleler, uzaktan kontrol sistemleri ve silâh yönetim sistemleri üzerinde odaklanmaktadır. UNIROBOTICS’i, silah kuleleri konusunda deniz ve kara platformlarında parlak bir geleceğin beklediğine inanıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyor, silâh kulelerimizi ülke dışında rekabet avantajı sağlayacak ana ürünlerden biri hâline getirmeyi hedefliyoruz. Bu projede de Grup Şirketlerimizden olan AEI Systems’ın 30mm topunu, Nurol Makina’nın Ejder Yalçın 4X4 aracına entegre ettik ve kulenin konstrüksiyonun testi amacı ile statik atışları İngiltere’de gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bunu Paylaşın