Türk resmine çok yönlü bakış

MDN İstanbul

21’inci sezon etkinliklerini çevrim içi olarak sanatseverlerle buluşturan İş Sanat, başlattığı yeni video serisiyle Türk resim sanatında yer edinmiş sanatçı ve eserlerin izini sürüyor. Sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez’in hazırlayıp sunduğu “Türk Resminin İçinde” başlıklı seride, Türkiye İş Bankası’nın 1940’lı yıllardan bu yana oluşturduğu sanat eserleri koleksiyonundan seçilen yapıtlar ile sanatçıların hayat hikâyelerinden ilginç anekdotlar konu ediliyor. “Türk Resminin İçinde” videoları, sanatçının yaşadığı dönemin kültür ve sanat atmosferine dair ipuçları sunarken, benimsedikleri üslup ve üretimleri inceleme imkânı tanıyor.

İzleyiciler, peyzaj temalı ilk video serisi ile tarih ve günümüz, kültür ile tabiat arasındaki bağlantıyı gözlemleme fırsatı yakalıyor. Manzaranın bir belge olmaktan öte duyguları da barındırdığını ifade eden Ayşegül Sönmez’in peyzaj temalı videolarında Nejad Devrim, Mahmut Cuda, Zeki Kocamemi, Eşref Üren ve Ömer Uluç’un yapıtları anlatılıyor. Resim sanatını ve sanatçılarını daha yakından tanımak isteyenler için hazırlanan videolarda, Sönmez “Doğayı öldürmek mümkün mü?” sorusundan yola çıkarak sanat eserlerine yansıyan ekolojik değişimi farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlayacak. Bu seride İbrahim Çallı, Leopold Levy, Leyla Gamsız, Refik Epikman, Selim Turan ve Şeker Ahmet Paşa gibi usta sanatçıların eserlerine değinilecek.

“Türk Resminin İçinde” serisi, dijital kültür ve sanat yayıncılığında dokuzuncu yılına giren sanatatak.com’un Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Ayşegül Sönmez’in renkli anlatımıyla İş Sanat’ın sosyal medya hesaplarından her hafta sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın