Türk mühendislerin NGS başarısı

MDN İstanbul

Mersin’de bulunan ve Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali (NGS) olan Akkuyu NGS sahasında kara çalışmaları 4’üncü ünitenin inşa çalışmalarıyla devam ediyor.

Akkuyu NGS’nin kara inşaatlarının yanı sıra bir nükleer santral için hayati önem taşıyan deniz yapılarının inşasına da başlandı ve ilk borular atıldı.

Sıcak denizlerde yapılan ilk nükleer santral olmasından ve özel dizayn ihtiyaçlarından kaynaklı durumu nedeniyle ülkemizin en büyük ve kapsamlı, dünyanın da sayılı açık deniz inşaatına sahne olan Akkuyu NGS’nin su alma ve su verme yapılarının tamamı Türk mühendislerinin dizaynı denizaltı makineleri ile ilk kez gerçekleştiriliyor. Yönetiminden saha çalışanlarına kadar genç Türk mühendislerden oluşan bir ekip ile uygulanan bu projenin tamamlanmasıyla elde edilecek tecrübe, ülkemiz açık deniz inşaat firmalarını uluslararası platformda bir adım daha ileriye taşıyacak.

Projenin, başlangıçtaki plana sadık kalınarak, 2 sene gibi rekor bir sürede tamamlanması bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın