Türk Loydu projesine TÜBİTAK’tan hibe desteği

MDN İstanbul

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Türk Loydu tarafından yürütülecek ve Mesh Mühendislik & Yazılım A.Ş. ile birlikte geliştirilecek 2,5 milyon TL bütçeli “Sonlu Elemanlar Yöntemi ile 3 Boyutlu Gemi Yapısal Analiz Sistemi Projesi”ne hibe desteği verme kararı aldı.

TÜBİTAK destekli proje kapsamında; Türk Loydu ile Mesh Mühendislik & Yazılım A.Ş.’nin birlikte geliştirmekte olduğu “Sonlu Elemanlar Yöntemi ile 3 Boyutlu Gemi Yapısal Analiz Sistemi” ile hem gemi yapısal analizi konusunda çalışmalar yürüten kuruluşların ihtiyaçlarına cevap verilecek hem de Türk Loydu klas kurallarına göre inşa edilecek gemilerin yapısal analizi konusunda güçlü bir mühendislik yazılımının ortaya çıkarılacak.

Proje ile ülkemizde son yıllarda gitgide artan gemi tasarım, modelleme ve yapısal analiz konularındaki beceri ve kapasitenin dünya standartları seviyesine çıkması ve bu durumun Türk Loydu kurallarına göre inşa edilecek gemilerin sayısının artışına bağlı olarak yaratılan katma değeri artırması bekleniyor.

Sonlu Elemanlar Yöntemi ile 3 Boyutlu Gemi Yapısal Analiz Sistemi Projesi tamamlandığında elde edilecek bilgi ve beceri, ülkemizin ulusal bilgi birikimine ve buna yönelik teknolojik gelişimine katkı sağlayacak; sistem yeni özel veya askeri gemi inşaatına yönelik geliştirilecek.

Türk Loydu Ar-Ge Merkezi, 2020 yılı başında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5746 sayılı Kanun kapsamında “Ar-Ge Merkezi” olarak resmi olarak tescil edildi. Türk Loydu Ar-Ge Merkezi’nde denizcilik ve savunma sanayi başta olmak üzere Türk Loydu’nun hizmet verdiği sektörlere faydalı olabilecek teknolojik ve inovatif çözümleri sunmak üzere 52 Ar-Ge personeli çalışıyor ve 8 Ar-Ge projesi eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın