Türk Loydu, NSCA’nın yeni başkanı oldu

MDN İstanbul

Türk Loydu, Askeri Gemi Klas Kuruluşları Birliği (NSCA)’nin 12 Ekim 2020’de yapılan yıllık genel toplantısında Başkanlığı Polonya Klas Kuruluşu PRS’den devralarak, NSCA’nın yeni başkanı oldu.

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla sanal ortamda yapılan toplantıda, geçen dönem başkan yardımcılığı görevini üstlenmiş olan Türk Loydu, yeni dönemde oybirliği ile başkanlığa seçildi. Bir yıl süreyle bu görevi üstlenecek olan Türk Loydu, NSCA’nın idari görevlerinin yanında komite toplantılarını yöneterek NATO ile olası görüşme ve raporlamayı yürütecek.

Toplantıda ayrıca, otonom tekneler üzerine yapılan kural çalışmaları, otonom teknelerin ticari ve askeri uygulamaları ile askeri gemilerin çevre sözleşmelerine (MARPOL, BWM, vb.) azami uyumunu sağlamak üzerine INSA (International Naval Safety Association)’da yapılan çalışmalar ve bu konuda verilebilecek destekler görüşüldü. NSCA’nın 2017 sonunda askeri gemilerin MARPOL Sözleşmesi’ne uyumu ile ilgili yaptığı ortak yorumlarla başlanılan bu süreçte; INSA altında kurulan çalışma grubunda NSCA üyelerinin destekleri ve Birleşik Krallık Donanması’nın başkanlığında oluşturulan balast suyu sözleşmesinin askeri gemilerde uygulanmasına ait taslak kılavuz, gemi odaklı kirlilik kaynaklarının belirlenmesi için oluşturulan taslak çalışma ve NSCA’nın çevre vizyonu ve gelecek planları üzerine toplantıda görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın