Türk lirası rekor düşük seviyeyi gördü

MDN İstanbul

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonunda rakibinden daha fazla oy alan Recep Tayyip Erdoğan’ın 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Türk lirası, dolar karşısında rekor düşük seviyeye geriledi.

Wells Fargo’nun Gelişmekte Olan Piyasalar Ekonomisti ve Döviz Stratejisti Brendan McKenna, CNBC’nin “Squawk Box Asia” Programı’nda konuştu. Fargo, “Erdoğan’ın seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı’na devam etmesinin bir sonucu olarak Türk Lirası hakkında oldukça karamsar bir bakış açısına sahibiz” dedi.

McKenna, liranın ikinci çeyreğin sonuna kadar dolar karşısında 23′e ve ardından gelecek yıl 25′e kadar yeni bir rekor seviyeye ulaşacağını tahmin ediyor.  Son beş yılda dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 77′sini kaybeden Türk lirasının dip seviyelere ineceği öngörülüyor.

“Türkiye için kasvetli bir ekonomik ve piyasa görünümü” 

Programda, Türkiye’nin para politikasının, enflasyonu düşürmek yerine büyüme arayışına ve ihracat rekâbetine önem verildiğine dikkat çekildi.

Türkiye için çok kasvetli bir ekonomik ve piyasa görünümünün olduğunu söyleyen McKenna, “Tüm senaryodaki “tek umut ışığı”nın, Türk Merkez Bankası’nın Çin ve Orta Doğu ülkeleriyle döviz rezervi takas işlemleri olabileceğini kaydetti.

McKenna, “Eğer bu çizgileri çekmeye devam edebilirlerse ve muhtemelen bu rezerv para limitlerini genişletip geliştirebilirlerse, belki merkez bankası döviz müdahalesinde bir miktar destek olabilir” diye ekledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.



Bunu Paylaşın