Türk gemisine deniz haydutlarının çıktığı iddia edildi

MDN İstanbul

Gine’de Türk kargo gemisi olan Tango Rey’e deniz haydutları tarafından saldırı düzenlendiği iddia edildi.

Rusya merkezli maritimebulletin.net isimli denizcilik haber sitesinde yer alan habere göre, 30 Kasım saat 03,00 sıralarında Batı Afrika Gine açıklarında bir Türk gemisine deniz haydutları tarafından saldırı düzenlendiği bildirildi.

Haberde, gemilerin trafik bilgileri ve saldırı zamanına bakıldığı zaman bu geminin büyük olasılıkla Vanuatu bayraklı Türk genel kargo gemisi Tango Rey olabileceğinin bilgisi verildi.

Tango Rey’in Konarki Limanı’na 25 Kasım tarihinde yanaştığı, 26 Kasım’da ise demirlediği ve saldırı zamanından 4 saat sonra ise tekrar Liman’a yanaştığı belirtildi.

Haberde ayrıca, saldırıya uğrayan geminin Tango Rey olduğunun henüz doğrulanamadığının da altı çizildi.

Tango Rey, 129,45 metre uzunluğa ve 15,85 metre genişliğe sahip. Genel kargo gemisi, 2001 yılında inşa edilmiş ve 8600 dwt kapasitesi bulunuyor. Geminin işletmesi 2017 yılından beri Türk Firması Tango Shipping’e ait.

Şirket saldırıyı doğrulamadı
İddiaları doğrulamak adına iletişime geçtiğimiz Tango Shipping tarafından gemilerine deniz haydutlarının saldırı düzenlendiğine dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığı açıklaması yapıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın