Türk Eximbank’a 250 milyon euro kredi

MDN İstanbul

Türkiye Uzun Vadeli İhracat Finansmanı Garantisi Projesi kapsamında Türk Eximbank’a (Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.) sağlanacak 250 milyon euro tutarındaki kısmi kredi garantisi Dünya Bankası tarafından onaylandı.

Proje ile 250’den az çalışana sahip ihracat odaklı küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ile 250 ile bin 500 arası çalışanı olan orta-büyük ölçekli işletmelerin uzun vadeli finansmana erişimini artırmak amaçlanıyor.

Garantili kredi tutarlarının yüzde 70’i ihracat odaklı KOBİ’lere sağlanacak alt krediler için kullanılacak; kadın çalışanın çoğunlukta olduğu şirketlere ise en az yüzde 10’luk bir kısım ayırılacak.

Kısmi kredi garantisi ile Türk Eximbank’ın ticari kreditörler için 500 milyon euroya kadar uzun vadeli finansman sağlanmasına ve ticari kreditörlerin de ihracatçı özel sektör işletmelerine işletme sermayesi ve yatırım alt kredileri sağlamalarına olanak sunulacak.

Dünya Bankası tarafından finansman hakkında yapılan açıklamada, “Uzun vadede sürdürülebilir ve hızlı ihracat artışı sağlayabilmek için ihracatçıların daha cazip fiyatlarla yüksek kaliteli mallar üreterek, hızlı büyüyen piyasa segmentleri için ürün yelpazelerini genişletmeleri; daha sermaye yoğun, teknolojik açıdan sofistike mal üretimlerini artırarak daha rekabetçi hale gelmeleri gerekiyor. Tüm bunlar için yeni yatırımlar yapmaları gerektirmektedir. Bu nedenle, yeni tip korona virüsü Covid-19 salgınının etkileri sebebiyle, uygun ihracatçı şirketlerin Covid-19 sonrası döneme geçişlerine yardım etmek gerekmektedir,” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın