Türk Eximbank, ihracatçılara 380 milyon euroluk kaynak sunacak

MDN İstanbul

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank’ın Dünya Bankası garantisi altında bankalar konsorsiyomundan 380 milyon Euro kredi sağladığını açıkladı.

Türk Eximbank, Maliye Bakanlığı’nın kontgarantisi ve Dünya Bankası Grubu üyesi olan Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası’nın (IBRD) ana para tutarının yüzde 50’sini garanti etmesi nedeniyle 26 Haziran’da 380 milyon euroluk bir kaynak anlaşması imzaladı.

Standard Chartered Bank, ING Bank ve Societe Generale’nin katılımlarıyla gerçekleşen 2 yılı geri ödemesiz 10 yıl vadeli işlemin toplam maliyetinin 6 aylık Euribor + yüzde 2,83 olduğunu belirten Pekcan, söz konusu fonun mevcut olduğu benzer vadede bir eurobond ihracına göre çok daha uygun maliyetle sağlandığına dikkat çekti.

Dünya Bankası’nın kısmi kredi garanti yapısı altında gerçekleşen Türkiye’de ilk dünyada ise benzer yapıdaki ikinci işlem olan kredinin yüzde 70’i KOBİ’lerin finansmanında kullanılacak. Kredinin en az yüzde 10’u ise cinsiyet eşitliği prensibiyle Dünya Bankası’nın yeni Kadın Katılımı tanımına giren firmalara ayrılacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın