Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri kullanıcı rehberinin yeni versiyonu yayımlandı

MDN İstanbul

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) kullanıcı rehberinin yeni versiyonunu yayımlandı. Türk Boğazları’nda seyir emniyeti ile deniz, can ve mal güvenliğinin artırılması amacıyla tesis edilen TBGTH, ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun olarak teknolojinin sağladığı imkânlardan faydalanıyor.

TBGTH alanında seyir eden ve GTH hizmetlerinden yararlanacak olan gemi ve ilgililerine ihtiyaç duyacakları bilgileri sağlamak ve tabii olacakları usul ve esasları belirtmek üzere hazırlanan kullanıcı rehberi, 15.08.2019 tarih ve 30859 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği ve 23.08.2019 tarihli Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği Uygulama Talimatı göz önünde bulundurularak kullanılacak.

TBGTH, 15.08.2019 tarih ve 30859 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği ve 23.08.2019 tarihli Türk Boğazları Deniz Trafik Düzeni Yönetmeliği Uygulama Talimatı’na göre, Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmelik ile IMO’nun A.857(20) ve A.827(19) sayılı kararları dikkate alınarak işletilecek.

Kullanıcı rehberinin yeni versiyonuna ulaşmak için Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri kullanıcı rehberinin yeni versiyonu yayımlandı tıklamanız yeterli.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın