Türk bayraklı balıkçı teknesinde kokain ele geçirildi

MDN İstanbul

Emniyet Genel Müdürlüğü Gine açıklarında Türk bayraklı bir balıkçı teknesine düzenlenen operasyonda, 528 kilogram kokain ele geçirildiğini duyurdu. Aralarında organizasyon elebaşının da bulunduğu toplam 10 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İstihbarat Başkanlığı, Hatay Emniyet Müdürlüğü, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarda, uluslararası uyuşturucu madde ticaretine yönelik elde edilen bilgilerin İspanya makamlarıyla paylaşıldığı belirtildi.

İspanya ve Gine kolluk kuvvetlerince 6 Şubat’ta Gine açıklarında, Türk bayraklı balıkçı teknesinde arama yapıldığının ifade edildiği açıklamada ayrıca; aramada 528 kilogram kokain ele geçirildiği ve olayla ilgili teknedeki 5 şüphelinin yanı sıra ülkede uluslararası uyuşturucu madde ticaretine karıştığı tespit edilen ve aralarında organizasyon elebaşının da bulunduğu 5 şüphelinin yakalandığı, operasyon kapsamında toplam 10 şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Şüpheliler hakkında adlî işlemler devam ediyor.

İHA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın