Türk armatörler, 2026’nın ilk yarısında 42 gemilik büyük bir yatırıma imza attı. Bu yatırım hamlesiyle Türk sahipli deniz ticaret filosunun dünya liginde yeniden ilk 10’a girmesi bekleniyor.
Dünya gazetesinin haberine göre Türk armatörler, küresel jeopolitik krizleri ve tedarik rotalarındaki değişimleri fırsata çevirerek 2026’nın ilk yarısında 42 gemilik dev bir yatırım gerçekleştirdi. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılında yapılan bu büyük yatırımların Türk sahipli deniz ticaret filosunu dünyada yeniden ilk 10'a sokması bekleniyor.
Deniz taşımacılığında navlun bedellerinin artması özellikle büyük tonajlı gemilere olan ihtiyacı artırdı. Küresel şirketler filolarını küçültüp gemilerini satarken, en büyük alıcılardan biri Türk armatörler oldu. Danimarkalı nakliye devi Maersk’ün ve dünyanın en büyük madencilik devlerinden Rio Tinto’nun gemilerinin en büyük müşterileri Türk armatörler oldu.
Şu an 50,6 milyon dwt kapasite ile dünyada 11. sırada bulunan Türk sahipli deniz ticaret filosunun bu yatırımlarla beraber yeniden ilk 10’a girmesi öngörülüyor.






