Türk armatörler, Alfa Laval “PureBallast 3’ü” tercih etti

MDN İstanbul

Türk Armatörler Balast Suyu Arıtma (BWT) Grubu, Alfa Laval ile “PureBallast 3” sistemleri için yaklaşık 210 milyon SEK değerinde filo anlaşması imzaladı.
Türk Armatörler BWT Grubu’nun yaklaşık 50 üyesi, “PureBallast 3” sistemlerinin gemilerine kurulmasına karar verdi. “PureBallast 3’ün” seçimi, grubun teknik komitesi tarafından 14 farklı UV balast suyu arıtma sistemini dikkatli bir şekilde değerlendirdikten bir yıl sonra yapıldı. Karara ilişkin imza töreni 4 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirildi.
“PureBallast 3” sistemleri, 2019 ve 2024 yılları arasındaki beş yıllık süreç içerisinde gemilere monte edilmek üzere teslim edilecek. 85 m3/saate kadar debiler için küçük ayak izi olan etkin sistemler ve büyük debiler için birkaç sisteme dâhil olacak 1000 m3/saate kadar debilerde etkili sistemler yer alacak.
Türk Armatörler BWT Grubu’na liderlik eden Simge Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Er törendeki konuşmasında, PureBallast 3 teknolojisini tercih etmelerinde sistemin yanı sıra, Alfa Laval tarafından sunulan desteğin de büyük rol oynadığını dile getirerek, “Alfa Laval’in balast suyu arıtımındaki güçlü varlığı ve gelişmiş servis portföyü, Türk Armatörler BWT Grubu gemileri için yönetmeliklere uyumda tam bir iç huzur anlamına gelecek” dedi.
Alfa Laval PureBallast Başkanı Peter Sahlén ise bu anlaşmanın hem yerel hem de küresel olarak Alfa Laval için son derece önemli olduğunu belirtti. Alfa Laval’in, İstanbul yerleşkesinde teknik mürettebatın fiziksel ve gerçek bir “PureBallast 3” sistemi üzerinde eğitim alabileceği bir eğitim merkezi açacağını da dile getiren Sahlén, “Bu kadar önde gelen armatör ve operatörün güvenini kazanmaktan dolayı gurur duyuyor, Türk Armatörler BWT Grubu ve ekipleriyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.
Bunu Paylaşın