TÜRDEF, Neptün Deklerasyonu’nu imzaladı

MDN İstanbul

Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF), Denizcilerin Sağlığı ve Mürettebat Değişimi Neptün Deklerasyonu’nu imzaladı ve Covid-19’un neden olduğu eşi görülmemiş mürettebat değişikliği krizini sona erdirmek için dünya çapındaki eylem çağrısına katıldı.

TÜRDEF deklerasyona imza atarak, istihdam sözleşmelerinin sona ermesine rağmen gemilerde mahsur kalan binlerce denizcinin mürettebat değişikliği sorununun birçok ülkede hala çözülmemiş olduğunun altını çizerek, bu sorunun en kısa sürede çözülmesi gerektiği mesajını bir kez daha verdi.

Neptün Deklerasyonu ile küresel ticaretin yüzde 90’ını gerçekleştiren denizcilerin karşı karşıya kaldıkları krizinin çözümü konusunda ortak bir sorumluluk alınması amaçlanıyor.

İlginizi çekebilir:    Türkiye de gemi adamlarını kilit çalışan ilan etti

Türkiye’den 9 kuruluşun katıldığı ve Dünya çapında 500’den fazla kuruluşun imza attığı Neptün Deklerasyonu’nun içeriği;

• Gemi adamlarının kilit çalışan olarak tanınması ve Covid-19 aşısında öncelik verilmesi,

• Mevcut ve en iyi uygulamalara bağlı olarak yüksek sağlık standartlarının oluşturulması ve uygulanması,

• Gemi adamı değişimlerini kolaylaştırmak için gemi işletmecileri ve kiracıları arasında işbirliğinin artırılması,

• Gemi adamı değişimlerinin yoğun olarak gerçekleştiği ülkeler ile havayolu bağlantısının kesintisiz sağlanması.

Neptün Deklerasyonu’na imza atılması hakkında bir değerlendirmede bulunan TÜRDEF Başkanı Erkan Dereli, ‘‘Küresel Denizcilik Forumu öncülüğündeki bir girişim olan Neptün Deklerasyonu’nu imzalayan 9 Türk ve 500’ün üzerinde uluslararası kuruluş bulunuyor. TÜRDEF, Neptün Deklerasyonunu imzalayan armatörlerin, kiracıların, yatırımcıların, STK’ların ve endüstri gruplarının taahhütlerini memnuniyetle karşılıyor. Artık sözlerin eyleme dönüştürülmesini bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın