TÜRDEF’den yeni açıklama

MDN İstanbul

Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) son günlerde denizlerde yaşanan ölümlü kazaların artmasının ardından yeni bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, denizlerde seyir yapan denizcilerin yaşam standartlarının artırılması ve çalışma ortamındaki emniyetin geliştirilmesi adına uluslararası kuruluşlarla irtibata geçildiği belirtildi ve özellikle son günlerde yaşanan draft kazalarının önüne geçilmesi adına drone teknolojisinin gemilerde standart bir hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

İlginizi çekebilir:    Karadeniz’de gemiden düşen denizci hayatını kaybetti

TÜRDEF tarafından uluslararası kuruluşlara gönderilen yazı ve yapılam açıklama:

TÜRDEF

Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu olarak başta IMO olmak üzere IFSMA, ICS, ITF ve imzaladığımız Neptune Declaration kapsamında Global Maritime Forum gibi kurum ve organizasyonlara yukarıdaki yazı ile başvuru yapılmış olup denizcilerin yaşam standartlarının artırılması ve emniyetli çalışma alanlarına kavuşturulması için talepte bulunulmuştur. Ayrıca draft okumaları sırasında yaşanılan üzücü olayların önüne geçmek adına tarafımızca drone teknolojisinin gemilerde standart hale getirilmesinin de talep edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İlginizi çekebilir:    Deniz Şehidimiz var!

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın