Tümosan, İspanyol Talgo ile yüksek hızlı tren üretecek

MDN İstanbul

Albayrak Şirketler Grubu’na bağlı Tümosan, bu yıl yapılması planlanan yaklaşık 3 milyar euro bütçeli milli hızlı tren ihalesine katılmak için yaptığı çalışmalar kapsamında İspanyol tren üreticisi Patentes Talgo ile mutabakat zaptı imzaladı. İhale süreci ve şartnamesi henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen yüksek hızlı tren imalatı ihalesine girmek konusunda hazırlıklarını tamamlama noktasına gelen Tümosan, tren seti üretimi konusunda sektörde önemli deneyime sahip Talgo’yla ortak üretim konusunda anlaştı.  Albayrak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak yörende yaptığı konuşmada varılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “Son 10 yılda yeni bir demiryolu seferberliğinin başladığı ve Türkiye’nin hızlı trenle tanıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Açıklanan devlet politikası 2023 yılına kadar 10 bin kilometre hızlı tren hattının inşasını öngörmekte, Asya ve Avrupa’yı bağlayarak ülkemizi demiryolu ulaştırmasının kalbi konumuna getirmeyi amaçlamaktadır.
Bu hedeflere ulaşılmasında demiryolları olduğu kadar çeken ve çekilen araçların yurtiçinde üretilmesi için teknolojinin geliştirilmesi ve demiryolu sanayiinin oluşturulması gerekmektedir.
Milli tren projesi kapsamında yüksek hızlı tren setlerinin azami yurt içi kaynaklarla üretilmesinde teknoloji transferi bir gereklilik olarak ortaya çıkmakta ve uluslararası işbirliği zorunlu hale gelmektedir.
Tümosan, özelleştirmeden sonra geçen 10 yıl içerisinde ürettiği araçların dizel motor, transmisyon, şanzıman ve aks sistemlerinin tasarım ve üretimini milli olanaklarla gerçekleştirdi.
Milli tren konusunda yaptığımız uzun süren değerlendirmeler sonrasında “Talgo firmasını işbirliği için en uygun aday olarak belirledik ve bu amaçla niyet mektubu imzalama kararı aldık. Bu işbirliğinde nihai amacımız raylı sistemler teknolojilerinin ülkemize kazandırılmasıdır.
İmza altına alınan belge kapsamında taraflar Türkiye’de hızlı tren setlerini ortaklaşa üretmek amacıyla fizibilite çalışmaları yapmayı ve potansiyel projelerin ihale sürecine katılmayı hedeflemektedir.”

“Önümüzdeki 10 yılda hızlı trenlere büyük yatırım olacak”
Törenin ardından sorularımızı yanıtlayan  bilgi veren Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, şirketler arasında kurulacak ortaklıkta payların ne olacağına henüz karar verilmediğini belirterek ilk etapta hedeflerinin 90 setlik milli hızlı tren ihalesi olduğunu ifade etti: “Bu yıl yapılması planlanan ve 10 yıl içinde yaklaşık 3 milyar euro bütçeli 90 setlik milli hızlı tren ihalesine katılmak için çalışıyoruz. Mutabakat zaptının ardından proje ihalelerine giriş için mühendislik çalışmalarına başlanacak ve bu kapsamda yüzde 55-60’a kadar yerlilik oranıyla üretim için hazırlıklar tamamlanacak. Türkiye’de taşımacılık yatırımları içinde demiryolunun payı giderek artıyor. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, kamunun demiryolu yatırımlarının bu yıl 9 milyar liraya ulaşacağının tahmin edildiğini ve 2016’da bu tutarın üzerine çıkılacağını geçtiğimiz günlerde ifade etmişti. Gelecek 10 yılda hızlı trenlere ciddi bir yatırım olacağı görülüyor. Bizim temel amacımız milli hızlı tren. Onun dışındaki raylı sistemlerle bu ortaklığın bir ilgisi olmayacak.
İki şirketin yurtdışındaki projelerle de ilgileneceğini belirten Öğün, öncelikli hedefinin Türkiye’de hızlı tren üretmek için gereken teknoloji transferi ve altyapısını kurmayı amaçladığını belirtti. Yüksek hızlı tren ihalesinin şartlarını henüz bilmediklerini ifade eden Öğün, buna karşılık üretim için ilk aşamada 20-30 milyon doları teknik yatırım olmak üzere birkaç ay içinde toplamda 50 milyon dolardan az olmayacak yatırım yapmayı öngördüklerini ifade etti. Öğün’ün verdiği bilgiye göre traktör ve dizel motor üreticisi olan Tümosan, kendi becerisiyle motor ve güç aktarma mekanizmalarını üreterek ziraat, inşaat makineleri ve savunma sektöründe yol dışı motorlu araç alanında büyümeyi hedefliyor. Şirket geçen yıl ağustos ayında Altay muharebe tankının motor ve aktarma organlarının geliştirilmesi ihalesinde sözleşme görüşmelerine başlamıştı.
Tümosan geçen yılın ilk 9 ayında, önceki yıla göre yüzde 2.6 artışla 310.3 milyon lira satış gerçekleştirirken, yüzde 49 düşüşle 20.3 milyon lira kâr etti. Yüksek hızlı tren üretimi için görüşmelere başladığını hafta başında açıklayan Tümosan, kamu harcamalarının arttığı yeni bir alana adım atmasının etkisiyle kazanımlarını artırarak sürdürüyor. Bugün yüzde 10 prim yaparak 7.36 liraya yükselen hisseler üç günde yüzde 40 değer kazandı.

Kurdaki yükseliş performansı olumsuz etkiledi
Geçen yıl döviz kurlarındaki yükselişten ötürü 2013’ten daha kötü performans gösterildiğini belirten Öğün, yaptığı açıklamada bu yıl pazar payı ve satışları artırmayı hedeflediklerini ifade etti. “2013’te yüzde 14 civarında olan net kâr marjımız 2014’te yüzde 8-9 seviyesine indi. FAVÖK marjının ise 2013 yılındaki yüzde 22 düzeyinden 2014 sonu itibariyle yüzde 17-18 seviyesine geriledi. 2015 yılına ilişkin olarak bayilerimiz 10,500 ile 11,000 traktör arasında alım taahhütü verdiler. Şirketimizin traktör satışları geçen yıl kuraklığın etkisiyle yüzde 11 düşüşle, 8,279 adet olmuştu. Tümosan 2013’te yüzde 16 olan pazar payının 2014’te yüzde 15-16 olacağını öngörürken, bu yıl ise yüzde 20 pazar payı hedefliyor.”
Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre traktör pazarı geçen yılın tamamında 30,973 adet, traktör üretimi 48,403 adet oldu. Türkiye’de 115 beygir güce traktör üreten Tümosan’ın daha yüksek güçte, altı silindirli motor geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Öğün, bu motora sahip traktörlerin Kuzey Afrika ve açık olması halinde Irak’ta “ciddi pazar payı” alabileceğini ifade etti.

Bunu Paylaşın