Transocean’dan yeni anlaşma

MDN MEDIA

Offshore sondaj inşaatçısı Transocean, yeni inşa ettiği ve Ekim 2023’te teslim edilecek sondaj gemisi Deepwater Aquila için Brezilyalı bir offshore yağ firmasıyla 3 yıllık anlaşma imzaladı

Transoncean, Brezilyalı bir firmayla Brezilya açıklarında sondaj çalışmaları yapmak için imzaladığı bu anlaşmayla, birikimine 486 milyon dolar ekleyeceğini ve günlük ücret oranını 445,000 dolara çıkaracağını söyledi. Ancak bunun, inşaatın günlük ücretinin yaklaşık doksan katı olan seferberlik ücretini içermediğini ekledi.

Liquila Ventures Ltd. de Transocean’da

Transocean, aynı zamanda, önceden Deepwater Aquila’yı almak için kurulmuş olan Liquila Ventures Ltd. şirketinin hisselerinin de yatırımcı ortakları Perestroika ve Lime Rock Partners’dan almayı kabul etti. Bu satışla, Transocean, 12 ultra deep-water 1,400 küçük tonluk kanca yükü sondaj gemilerinden 8’inin sahibi ve işletmecisi olacak.

Transocean CEO’su Jeremy Thigpen, offshore sondaj piyasası hareketlendiği için, firmanın floaters olarak da bilinen, yüksek spesifikasyonlu yarı-batabilen riglerine ve sondaj gemilerine ilginin yoğun olduğunu söyledi. 30 Haziran 2023 itibariyle şirketin cirosunun, günlük ücretin yaklaşık 456,000 dolara çıktığı ikinci çeyrekte eklenen 1.2 milyar dolarla, 9.2 milyon dolara ulaştığını ekledi.

Transocean’dan finansal adımlar

Transocean, Brezilya’yla yaptığı sondaj anlaşması kapsamında Deepwater Aquila riginin satışını ve hazırlık masraflarını kısmen tahsis etmek ve Liquila Ventures LTD.’nin satın alımı için kredi çekme opsiyonlarını değerlendirdiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz kasım ayında, Liquila Ventures, önceden Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. olarak bilinen Hanwha Ocean ile Deepwater Aquila alımı için 200 milyon dolara anlaşmıştı. Önceki adı West Aquila olan Deepwater Aquila, 2013’te Seadrill tarafından sipariş edilmişti.

gCaptain

Bunu Paylaşın