TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Başkanlığına Recep Düzgit seçildi

MDN İstanbul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Denizcilik Meclisi ilk toplantısını 12 Eylül Perşembe günü, TOBB İstanbul Temsilciliğinde yaptı.

Meclis Başkan ve Yardımcısının seçiminin gerçekleştirildiği toplantıda, TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Başkanlığına İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Düzgit, Başkan Yardımcılığına ise Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Avcı seçildi.

Toplantıya, TOBB Başkan Yardımcısı ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ile sektör meclisinin üyeleri katıldı.

Toplantıda, kamuyu temsilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Taşçı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Taner Keskin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Feyza Mirasyedi, Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yalçın Özden bulundu.

TOBB çatısı altında halihazırda 61 sektör meclisinin bulunduğunu ve meclislerde üyeler arası uzlaşının önemini dile getiren Tamer Kıran, ‘‘Ancak bu yolla sektörel bütünlük sağlanmakta, yasa yapıcılar ikna edilebilmekte ve sektörel gelişim için adım atılabilmektedir. Bu sebeple meclisleri çatışan değil tartışan, ayrışan değil uzlaşan bir yapı olarak görmemiz önemlidir” dedi.

Sektörel sorunların dile getirildiği toplantının ikincisinin aralık ayında yapılması kararlaştırıldı.

Bunu Paylaşın