TMSF, MilSOFT’taki yüzde 50 hissesini sattı

MDN İstanbul

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), MilSOFT Yazılım ve Teknolojileri A.Ş.’nin Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri A.Ş.’ye satıldığını duyurdu.
TMSF’den yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teknolojik sızma operasyonlarında kullandığı yazılım firması MilSOFT Yazılım ve Teknolojileri A.Ş., yerli ve milli savunma sanayi açısından son derece stratejik öneme sahip. Kasım 2016’dan bu yana FETÖ aidiyeti ve iltisakı münasebetiyle TMSF kayyumluğunda yönetilen şirketin TMSF’ye ait yüzde 50 hissesi, uzun süredir yürütülen çalışmalar sonucunda Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri A.Ş.’ye satıldı. Kasım 2016’dan bu yana TMSF kayyumluğunda yönetilen MilSOFT firması, bilgi gizliliği ve teknoloji açısından en üst düzeyde güvenli hale getirilirken, ticari ve Ar-Ge alanında da üretimini sürdürdü.
MilSOFT Genel Müdürü İsmail Başyiğit, 9 Ocak 2019’da basın mensuplarını Ankara ODTÜ Teknokent yerleşkesinde bulunan merkez binasında ağırladığı basın buluşmasında; MilSOFT olarak sıkıntılı dönemlerden geçtiklerini, eski ortağının diğer şirketlerinin iflas etmesi nedeniyle MilSOFT’daki hisselerine Bank Asya’nın el koyduğunu, Bank Asya’nın bu hisseleri başkalarına sattığını ve gelişen olaylarla birlikte MilSOFT’un yönetimine Şubat 2016 itibarıyla kayyum atandığını belirtmişti. Aynı basın demecinde Kasım 2016’da yüzde 50 hissesinin problemli olması nedeniyle MilSOFT yönetiminin TMSF’ye devredildiğini de dile getiren Başyiğit, ‘’MilSOFT’un ya da yüzde 50 ortağı olan benim, soruşturma konusu olan ağ ile hiçbir ilişkimizin olmadığı tespit edildi. Zaten 2012 ile 2015’in sonu arasında 2,5 yıllık süre içerisinde hiçbir ödeme ya da hiçbir önemli karar benim imzam olmadan alınmadı. MilSOFT’un bir misyonu var; Milli savunma sistemlerinde milli yazılımı sağlamak. Bizim için önemli olan budur ve bu yeterince güçlü bir motif olduğu için diğer konular hep ikinci plana düşmüştür,’’ şeklinde açıklamada bulunmuştu. MilSOFT, komuta, kontrol, muhabere, bilgisayar ve istihbarat (C4I) teknolojileri, ISR ve görüntü kıymetlendirme sistemleri, elektronik harp, gömülü yazılımlar, bilgi teknolojileri, siber güvenlik, eğitim ve simülasyon alanlarında özgün çözümler üretiyor.
Kamunun yönlendiriciliği ve özel sektörün katılımı ile belirlenmiş stratejik alanlara yönelik şirketleşme faaliyetlerini başlatmak, savunma alanında çalışan KOBİ hüviyetindeki firmaların mevcut kabiliyetlerinin kapasiteye dönüştürülmesi amacıyla gerekli sermaye desteği sağlanarak, SSTEK marka değeri ile savunma ekosistemi içerisinde kendisine yer edinmesi hedefleriyle 2016 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın yüzde 100 iştiraki olarak kurulan SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri A.Ş., savunma, havacılık, uzay ve anayurt güvenliği alanlarında savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu teknoloji, ürün ve hizmet üreten orta ve küçük ölçekli işletmelere ortak olmak veya bu tür işletmeler ile birlikte yeni şirketler kurarak, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek şirketin faaliyetleri arasında yer alıyor.

Bunu Paylaşın