TİM’ ihracatı dijital dönüşüme sokuyor

MDN İstanbul

TİM, 2020 yılında dijitalleşecek
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dijital Dönüşüm ve İhracat 2020 Raporu’nu tanıttı. TİM ayrıca, ihracatçılar için kolaylıklar sağlayacak bir dizi dijital yeniliklere de imza attı.61 ihracatçı birliği, 27 sektör ve 90 bin ihracatçının üye olduğu TİM, 2020 yılında dijital bir dönüşüme giderek ihracatçılara Türk ihraç ürünlerinde Sürdürülebilirlik Kodu ve Etiket Sistemi ile ilgili hazırladığı raporu sundu. Ayrıca TİMMobil ve AloTİM uygulamaları ile ihracatçılara 7/24 destek sağlanacağı belirtti.

Raporun tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, ‘‘Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliği adına ihracatın vazgeçilmezliğinin tescil edildiği bir dönemdeyiz. Bu nedenle, ihracatımızın katma değerini ve hacmini artırmak, yeni pazarlara girişi hızlandırmak adına yeni nesil ticaret diplomasisine yönelik çalışmalara hız vermiş durumdayız. Bu doğrultuda, ihracatçımıza 7 gün 24 saat hizmet vereceğimiz önemli dönüşümlere imza atıyoruz,” dedi.

Fuar destekleri tek tıkla öğrenilebilecek

İhracatçılar, TİM web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden ulaşabilecekleri Fuar Destek Paneli ile Bakanlık tarafından ihracatçılara sağlanan fuar destek miktarlarını tek tıkla öğrenebilecek.

Üyelik sorgulama ve doğrulama kolaylaşıyor

İhracatçılar gümrük işlemlerinde kullanılan Üyelik Sorgulama ve Doğrulama Belgesi’ni artık web sitesi veya E-devlet üzerinden oluşturup saniyeler içinde alabilecek.

Yeşil pasaport sorgu süresi kısalıyor

Yeşil pasaport almak isteyen firmalar, TİM web sitesi ve mobil uygulamasında bulunan yeşil pasaport sorgulama testine katılarak yeşil pasaport haklarına ve yeşil pasaport almak için gereken belgelere ilişkin bilgilere çok kısa sürede ulaşabilecek.

TİM mobil uygulaması her türlü desteği sağlıyor

İhracatçılar, mobil uygulamayla dünyanın her yerinden küresel pazarlara yönelik tüm ihracat ve piyasa verilerini, TİM’in hazırladığı yeni nesil hedef pazar analiz raporlarını, ülke bilgi notlarını ve diğer bilgilendirici yayınları görüntüleyebilecek. Ayrıca mobil uygulamadaki canlı destek butonu ihracatçıların sorunlarının çözümü için aktif destek sağlayacak.

TSE ile ortak dijital platform

İhracatçılar TİM’in Türk Standartlar Enstitüsü ile birlikte çalıştığı dijital platform üzerinden dünyanın hangi noktasına ürün sağlayacaklar ise bunun için gerekli olan tüm standartlara ve belgelere ulaşabilecek.

İhracat radarı uygulaması Pazar takibi sağlayacak

Hem mobil uygulama hem de web sitesi için geliştirilen İhracat radarı uygulaması ile ihracatçılar ürünleri hakkında detaylı analiz, veri ve grafiğe erişebilecek ve ürünlerinin, pazarlanabileceği yeni ülkeler ve rekabet avantajına sahip oldukları ürünler hakkında bilgi alabilecekler.

AloTim ile 7/24 destek

İhracatçılar Whatsapp, Facebook ve Bip uygulamaları üzerinden ulaşabilecekleri AloTim uygulaması üzerinden soracakları sorulara 7/24 cevap alabilecek.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın