TGPCL ile NYK yeni bir sözleşmeye imza attı

MDN İstanbul

Total’in yan kuruluşu olan Total Gas&Power Chartering Limited (TGPCL) ve Japon nakliye devi Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) uzun vadeli yeni bir sözleşme imzaladı.

Anlaşma, TGCPL ve NYK’nın ortaklığında; Kore’de Samsung Heavy Industries Co. Ltd. tarafından inşa edilecek ve 2021’de teslimatı planlanan bir doğal gaz (LNG) taşıyıcı gemisinin inşasını kapsıyor.

NYK, geçen yıl Total ile 3 LNG gemisi için inşa sözleşmesi imzalamıştı. Yeni yapılan sözleşme ile 4 LNG gemisi daha inşa edilecek olup, iki şirket arasındaki yakın ilişkiyi pekiştirmektedir.

LNG taşıyıcı gemisi, WinGD yapımı çift yakıtlı yavaş süratli dizel motorla donatılacak. X-DF dizel motor yakıt tüketiminde üstün verimlilik sağlamakla birlikte, deniz gazı yağı veya kargo takında depolanan kaynayan yanma gazı ile çalışabiliyor. Ayrıca fazla kaynayan yanma gazını, etkin şekilde kullanılabilen bir sıvılaştırma sistemine de sahip olacak.

Taşıma tankı ise, kaynama oranını bastırmak için gelişmiş yalıtım malzemelerinden imal edilecek 174,000 m³ kapasiteli membran tipi tank olacak.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın