Tersan’dan yeşil dönüşüm

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi Yalova’da bulunan ve aylık ortalama 2 milyok kw/saat enerji tüketen 300,000 m2’lik üretim tesisinde temiz enerji kullanımına geçti

Selenka Enerji ile anlaşma yapan Tersan, şirketin IREC sertifikalı rüzgar santrallerinden yüzde 100 yenilenebilir enerji sağlamaya başladı. Eylül ayından beri yenilenebilir enerjiyle çalışmalarını sürdüren Tersane’nin bu yıl teslim etmesi gereken 5 gemi projesi bulunuyor.

Yenilenebilir enerji tüketimine geçmenin küresel hedef olan düşük ve sıfır karbon salınımı için hayati önem arz ettiğini dile getiren Tersan Tersanesi İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Şakir Erdoğan, “Tersan olarak, doğa dostu, düşük ya da sıfır emisyonlu gemiler üretmeye devam ediyoruz. Bu gemiler sadece çevre kurallarına uymakla kalmıyor, karbon ayak izi salınımını da azaltıyor. Tersanemizde yüzde 100 yenilebilir enerji kullanımı ile, Tersan’ın enerji tedarik stratejilerini üretim stratejisi ile uyumlu hale getirerek büyük bir sürdürülebilirlik eylemi gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz,’’ ifadelerini kullandı.

Tersan’ın güncel sipariş defterinde çeşitli aşamalarda üretimine devam edilen 20 aktif proje bulunuyor. Tersane, bu projelerin 2022 yılına kadar teslim etmeyi amaçlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın