Tersan Tersanesi, Havyard Leirvik Tersanesi’ni satın aldı

MDN MEDIA

Tersan Tersanesi, EQVA Norveç’in grup şirketlerinden olan Havyard Leirvik Tersanesi’ni satın aldı

98.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu Havyard Leirvik Tersanesi’ni satın alan Tersan Tersanesi, bu atılımla Avrupa’daki operasyonlarını güçlendirmeyi ve üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Bu satın alımla iki tersane; uzmanlıklarını, teknik bilgilerini ve müşteri portföylerini birleştirirken, daha yüksek kalitede gemilerin inşasını daha geniş bir yelpazede yapıp, satış sonrası hizmetler ve genel bakımlar için daha cazip hizmetler sunabilecek.

Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet T. Paksu satın alımla ilgili şunları söyledi:

Havyard Leirvik Tersanesi’nin satın alındığını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu yatırımın Tersan Tersanesi için önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Havyard Leirvik ile proje bazlı örnekler üzerinden zaten işbirliği yapıyoruz, ancak bu satın alım ile potansiyel olarak daha geniş bir ortaklık yapısı yaratabileceğiz. Uzmanlığımızı ve kaynaklarımızı Havyard Leirvik Tersanesi’ninkiler ile birleştirerek, uzun vadeli hedeflerimize ulaşabileceğimizden ve küresel gemi inşa endüstrisindeki konumumuzu güçlendirebileceğimizden eminiz. EQVA ve Havyard Leirvik’e şirketler arasında sorunsuz bir geçiş sağlama konusundaki destekleri için teşekkür ederiz.

Norveç ve Kuzey Avrupa’nın en uzun fiyordu Sognefjord’un ağzında bulunan Havyard Leirvik Tersanesi’nin CEO’su Tor Leif Mogstad ise, “Tersan Tersanesi’ne katılmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Tersan Tersanesi, uluslararası nakliye ve denizcilik pazarında iyi bir konuma sahip, saygın bir şirket ve Havyar Leirvik’i Kuzey Avrupa’daki konumunu daha da güçlendirmek için bir basamak olarak kullanma konusundaki açık hedefini takdir ediyoruz” dedi.

Bunu Paylaşın