Tersan, Samlafjord’u suya indirdi

MDN İstanbul

Tersan Tersanesi, Norveçli Fjord1 firması için inşa ettikleri nb1079 yeni inşa no’lu Samlafjord isimli feribotu suya indirdi.

Fjord1 firmasına 2017 sonundan itibaren 4 adet elektrikli feribot teslim eden Tersan, 2019 yılının ortasında teslim etmeyi planladığı Samlafjord ile birlikte aynı müşteriye halihazırda iki feribot daha inşa ediyor.
Samlafjord, elektrik sevk sistemine haiz bir feribot. Kullandığı elektrik enerjisini yolcu indirme-bindirme sırasında yanaştığı iskelelerdeki hızlı şarj istasyonlarından sağlıyor. Bünyesindeki akülerinde yaklaşık 1500 kWh enerji depoluyor ve bu enerji ile feribotun seyrini tamamlayabiliyor.

Norveç hükümetinin yürüttüğü sıfır emisyonlu feribot projeleri kapsamındaki hatta hizmet verecek olan Samlafjord,  enerji tüketimini en az seviyeye indirmek için “auto crossing system” olarak adlandırılan otomatik geçiş sistemini kullanacak. Bu sistem; geminin iki iskele arasındaki rotasını belirleyip, feribotun bu rotayı takip ederken kalkış ve yanaşma dahil yapacağı manevraları, tüm ortam şartlarını hesaplayabiliyor. Feribot, sadece sevk operasyonu için değil yaşam mahali, aydınlatma gibi diğer enerji ihtiyaçlarını da en az seviyede tüketmeyi amaçlamakta.Samlafjord ile ilgili
genel teknik bilgiler şöyle:

– Tam boy: 115,80 metre
– Genişlik: 16,80 metre
– Toplam Yolcu kapasitesi (mürettebat dahil): 299
– Araç kapasitesi: 130
– Tır kapasitesi: 13
– Klas kuruluşu: DNV GL
– Akü Sistemleri:
2 x 712 kWh

Bunu Paylaşın