Tersan iki gemiyi birden suya indirdi

MDN İstanbul

Norveçli Havila Kystruten için inşa edilen Havila Castor ve Havila Capella kruvaziyer gemileri Tersan’ın Yalova Tersanesi’nde suya indirildi.

Gemiler, self propelled – modular transportation (SPMT) adı verilen yeni bir taşıma sistemi uygulanarak yatay üretim hattından 6 gün süren bir çalışma sonucu suya indirildi. Operasyon öncesi gemilerin 6400 tonluk ağırlıkları ve 124 metrelik uzunlukları hesaba katıldı ve altlarına 200 aks ile birbirine bağlanmış toplam 1600 tekerlekler alındı. Bu işlemden sonra yüzer havuza çekilen gemiler havuz iniş rıhtımından ayrılarak tersanenin dalış iskelesine kitlendi ve buradan suya indirildi.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde teslim edilmesi beklenen gemiler, 124 metre uzunluğa 22 metre genişliğe ve 640 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Gemilerde İskandinav tasarımların tercih edildiği 179 adet geniş kamara bulunacak, ayrıca gemide 76 mürettebat konaklayabilecek.

LNG yakıtlı gemiler 6500KW/s’lik kapasitesi ile dünyanın en büyük batarya paketine sahip olacak. Bu paket sayesinde hibrit bir şekilde 4 saate kadar tamamen emisyonsuz ve sessiz bir biçimde yolculuk yapılabilecek. Gemiler, Havila Sahil Rotası’nda hizmet verecek.

Tersan, suya indirilen kruvaziyerlerin kardeş gemileri Havila Polaris ve Havila Pollux’un inşasına halihazırda devam ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın