Teğmenlerin davasında dikkat çeken polis detayı

MDN İstanbul
  • |

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın haberine göre idare mahkemelerinde daha önce görülmeyecek biçimde duruşma salonunda iki polis yer aldı.

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninden sonra “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen teğmenlerden dönem birincisi Ebru Eroğlu’ndan sonra Öğrenci Alay Kıdemlisi Talip İzzet Akarsu ile Serhat Gündar’ın açtığı iptal davası da oybirliğiyle reddedildi. Ebru Eroğlu’nun 5 Mart’ta Ankara 4. İdare Mahkemesi’nde görülen davasında kararın Mustafa Kemal’in Harbiye’ye giriş günü olan 13 Mart’ta tebliğ edilmesi dikkat çekti.

İlginizi çekebilir:

İstanbul’a Deniz Unsur Komutanlığı konuşlanıyor

Duruşma salonuna alınmadılar

Müyesser Yıldız'ın haberine göre idare mahkemelerinde daha önce görülmeyecek biçimde salonda iki görevli polis yer aldı. Ayrıca İzzet ve Serhat teğmenlere destek vermek üzere mahkemeye gelen Ebru Eroğlu ve diğer teğmenlerin duruşma salonuna girmesine de izin verilmedi.

8 gün sonra Ebru Eroğlu’nun duruşmasında ise polis olmadığı gibi, diğer teğmenlerin salona girmesine de müdahale edilmedi.

Bunu Paylaşın