TCMB, enflasyon tahminini yüzde 60,4’e çıkardı

MDN İstanbul


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın 3’üncü Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini 17,6 puanlık güncellemeyle yüzde 42,8’den yüzde 60,4’e yükseltti.

Kavcıoğlu, “Tüm faizlerin politika faizine yakınsaması için adımlar atmaya devam edeceğiz. Liralaşma stratejimiz iyi gidiyor. Süreç içinde gerekirse bazı ek tedbirler alabiliriz.” dedi.

Son 10 gün çıkarıldığında son bir ayda en az değer kaybeden para biriminin Türk Lirası olduğunu söyleyen Kavcıoğlu, “Kurun şu anda enflasyona etkisi geçmiş döneme göre daha az.” değerlendirmesini de yaptı. TCMB 

Rezervlerin artmaya devam ettiğini savunan Kavcıoğlu, enerji başta dış borç ödemelerinde bir sıkıntı görmediklerini belirtti.

Kavcıoğlu, Rusya ile enerjide yerel paranın kullanımına ilişkin görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Türkiye’nin ve bankacılık sisteminin mevcut CDS oranlarını hak etmediğini kaydeden Kavcıoğlu, bunun olumsuz etkilerini gördüklerini, oranı düşürmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kavcıoğlu faizlerin politika faizi etrafında oluştuğunun da görülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

Bunu Paylaşın