TCG Anadolu’nun yerli GBDS’si teslim edildi

MDN İstanbul

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu'nun 2020 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.
HAVELSAN tarafından Türkiye’nin ilk uçak gemisi olacak TCG Anadolu için özel olarak tasarlanan Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi (GBDS), gemiye entegre edilmesi için Sedef Tersanesi’ne teslim edildi.

Tasarımı tamamen yerli olarak yürütülen GBDS, sözleşme kapsamında öngörülen yerli katkı payının üstüne çıkmış oldu. Sistem yüksek performanslı, gerçek zamanlı, hassas platform ve zaman verisi sunacak.

Analog ve sayısal sergileme birimleri ve göstergelerle platform veri trafiğinin canlı olarak izlenebileceği ve kontrol edilebileceği sistemin, yüksek hassasiyetli platform verileri sayesinde komuta kontrol işlevleri etkin ve kesintisiz şekilde icra edilebilecek.

GBDS, suüstü platformlarda MİLGEM Ada Sınıfı korvetlerde, KILIÇ Sınıfı hücumbotlarda, BURAK Sınıfı korvetlerde, LST Sınıfı amfibi gemilerinde, TUZLA Sınıfı karakol botlarında, BARBAROS Sınıfı fırkateynlerde başarılı bir şekilde kullanılıyor.

Sualtı platformlarda Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi (DBDS) olarak adlandırılan sistem REİS ve PREVEZE Sınıfı denizaltılar, Pakistan Deniz Kuvvetleri için AGOSTA Sınıfı denizaltılarda kullanılıyor. Pakistan Deniz Kuvvetleri için geliştirilecek Korvet Platformu için de geliştirme çalışmaları başladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın