Tayvan ve Çin sahil güvenlik gemileri Kinmen yakınlarında karşı karşıya

MDN Editör

Tayvan Sahil Güvenlik Teşkilatı 20 Şubat’ta Çin Sahil Güvenlik devriye gemisini Kinmen açıklarında Tayvan kontrolündeki sulardan çıkardı

Tayvan Sahil Güvenlik İdaresi (CGA)’ne göre, Çin Sahil Güvenlik devriye gemisi Zhongguohaijian 8029, 20 Şubat salı sabahı Kinmen açıklarında Tayvan sularına girdi.

Tayvanlı yetkililer bunun üzerine bir devriye botu göndererek VHF yayınıyla Çin gemisini uyardı. CGA, Zhongguohaijian 8029’un yaklaşık bir saat sonra bölgeden ayrıldığını açıkladı. Her iki sahil güvenlik birimi de genellikle deniz sınırının kendi taraflarında kaldıkları için bu tür bir karşılaşma alışılmadık bir durum.

Bu durum bir önceki gün Çin Sahil Güvenlik devriye gemisinin Kinmen açıklarında Tayvanlı turist teknesi King Xia’nın yolunu kesip gemiye çıkmasından sonra gerçekleşti. Çin Sahil Güvenliği turist gemisinin evraklarını inceleyerek yolculuğunu yaklaşık yarım saat geciktirdi ve Tayvan Sahil Güvenliği’nin tekneye güvenli bir şekilde limana kadar eşlik etmesi için bir gemi göndermesini istedi.

Çin ve Tayvan arasındaki sularda geçtiğimiz hafta başlayan gerilim ise yükselerek devam ediyor.

Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın