Taşucu Limanı özelleştirildi

MDN İstanbul

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Mersin Taşucu Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının devri ile liman geri sahasında yer alan sanayi tesis alanın satışına onay verdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖİB’le ilgili Cumhurbaşkanı’nın 4880 Sayılı Kararı’na göre, Denizcilik İşletmeleri’ne ait Taşucu Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkı devri ve liman geri sahasında yer alan 714,200 metrekare sanayi tesis alanı satışı, 684 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren CEY Ortak Girişim Grubu’na yapılması onaylandı.

Ceynak Lojistik ve Ticaret Aş ile Ceyport Terminal Lojistik ve Ticaret AŞ’den oluşan Ortak Girişim Grubu’nun sözleşme imzalamaktan imtina etmesi veya yükümlülüklerini yerine getirmemesi hâlinde ihale iptal edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın