Tanca Akdeniz 2 Limanı en büyük ikmal merkezi olacak

MDN İstanbul

Fas’ta genişletme çalışmaları devam eden, tamamlandıktan sonra Akdeniz ve Atlas Okyanusu’nun en büyük limanı haline gelmesi planlanan Tanca kentindeki Tanca Akdeniz 2 Limanı’nın (Tanger-Med 2 Limanı), Afrika’nın ticaret kapısı olacağı ve uluslararası yatırımlar için bir geçiş noktası haline geleceği belirtiliyor.

Genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte limandaki konteyner terminallerinin toplam kapasitesinin 9 milyon TEU’ya ulaşması bekleniyor. Tanca Akdeniz 2 Limanı’ndan taşınan konteyner sayısının da yıllık, yaklaşık 4,5 milyona ulaşması amaçlanıyor.

Fas’ta Maarif Araştırma Merkezi Müdürü Selman Bunuman, Tanca Akdeniz 2 Limanı’nın genişletilmesinin, Fas’ın Afrika’da uluslararası yatırımlar için bir “kapı” haline getirileceğini söyledi. Bunuman, “Liman, Afrika’da yatırım yapmak isteyen şirketler ve sanayi firmaları için lojistik imkân sağlamayı amaçlıyor. Bu limanla Fas; stratejik bir bölge, platform ve geçiş noktası haline gelecek” dedi.

Fas’ın, ithalat ve ihracat için ilk altyapı merkezi olma özelliği taşıyan Tanca Akdeniz 2 Limanı’ndan, 2018’de yaklaşık 34 milyar dolarlık bir akış gerçekleşmişti.

Bunu Paylaşın