Tamire gelen gemide iki Ukraynalı personel ölü bulundu

MDN İstanbul

 

Tuzla Tersaneler bölgesinde bakım için bulunan ‘ M/V Amapola’ adlı gemide iki personelin cesedi bulundu. Ukrayna uyruklu olduğu belirtilen 2 kişinin ölüm nedeniyle ilgili polis tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sabah saatlerinde gemi kaptanından iki gemi personelinin öldüğü bilgisini alan Desan Tersanesi yetkililileri polisi arayarak tamirat için tersanede bulunan gemide iki Ukrayna uyruklu mürettebatın hayatını kaybettiği ihbarında bulundu. Olayın tamirle ilgili bir konudan kaynaklanmadığı belirtilirken gemide gece tamir çalışması yapılmadığı bilgisi alındı.

Desan Tersanesi Güvenlik Müdürü Hüseyin Gaygısız yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yaptı.

“Tersanemizde tamir amacıyla 03.06.2016 tarihinde gelen M/V AMAPOLA isimli Malta Bayraklı acentalığı Zihni Shipping şirketi tarafından işletilen gemi personelinden Voytsov Oleksiy ve Kravchenko Sergiy isimli iki çalışanın 08.06.2016 tarihinde sabah mesailerine başlamamaları üzerine odaları kontrol edilmiş ve iki çalışanın ölü olarak bulunduğu saat 08:30 sularında gemi kaptanı tarafından tersanemiz yetkililerine bildirilmiştir.

Akabinde tersane yetkililerimiz adli makamlara bilgi verilmek suretiyle gerekli yasal işlemleri başlatmıştır.

Yaşanan olayın Tersanemiz’de yaşanmış olmasından üzüntü duymakla beraber sizinle paylaşmış olduğumuz bilgiler dışında bir dahlimiz ve bilgimiz bulunmamaktadır.

Olayın takibi adli makamlarca yapılmış olup bize intikal eden bili olduğu takdirde sizlerle paylaşacağımızı belirtiriz.”

Bunu Paylaşın