Tamer Kıran: Zorlu süreci mümkün olabilecek en az hasarla atlatacağız

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Covid-19 salgınına ilişkin bir mesaj yayımladı. Tamer Kıran mesajında, her türlü ticari kaygıdan önce halk sağlığını korumaya ve virüse karşı mücadeleye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Salgının ilk çıktığı ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Çin’de, alınan sıkı önemler sonucu yeni vaka sayısındaki düşüş ve hastalığın baskılandığı yolundaki haberlerin moralleri yükselttiğini belirten Kıran mesajında, salgının ekonomik etkilerini azaltmak için açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Kıran, zaman içinde ihtiyaç duyulan alanlarda yeni paketler ve yeni adımların da devreye gireceğine; kamu bankalarının ilan ettiği kolaylık ve ertelemelere diğer özel bankların da iştirak etmeye başladığına dikkat çekti.

Ekonomide dünya genelinde düşüş yaşandığına ve bu durumun nasıl yönetileceğine çözüm bulmaya çalışıldığına vurgu yapan Kıran, an itibarıyla en önemli konunun salgının kontrol altına alınması olduğuna ve salgının kontrol altına alınmasından sonra ekonomik kayıpların hızla telafi edileceğine; ülkemizin de bu zorlu süreci mümkün olabilecek en az hasarla atlatacağına dikkat çekti.

Kıran ayrıca, zorlu günlerden geçerken mücadele gücümüzü, moral motivasyonumuzu ve birlik, beraberlik duygumuzu yüksek tutmaya özen göstermemizin önemli olduğunu da belirtti.

Bunu Paylaşın