Tamer Kıran, Biden’ın ‘soykırım’ açıklamasını kınadı

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı 6 Mayıs Perşembe günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın sözde Ermeni soykırımına yönelik açıklamalarını kınadı.

Türk milletinin tarihinin hiçbir döneminde soykırımla ilişkilendirilemeyeceğini belirten Kıran, “Amerika Birleşik Devleti Başkanı’nın bulunduğumuz coğrafyada bir asırdan önce yaşanmış bazı olaylarla ilgili tarihi hakikâtlerini çarpıtan, hukuki temeli olmayan, tamamen siyasi mülâhazalarla yapıldığı belli açıklamasını kınıyorum. Bu topraklarda yüzyıllar boyu devletler kurmuş Türk milletinin, tarihinin hiçbir döneminde “soykırım” olarak ifade edebilecek bir olayı vaki değildir. Türkiye’nin bu konudaki tavrı da son derece nettir. Ülkemizin iddialarla ilgili bağımsız bir tarih komisyonu kurulması, gerçeklerin ortaya çıkarılması için arşivlerin araştırmacılara açılması teklifi yıllardır yanıt bulmamıştır. Hâl böyleyken yaşadığımız sorunlara rağmen dost ve müttefik olarak gördüğümüz ABD ile ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılması için çaba gösterdiğimiz bir dönemde tarihçilerin ve bilim insanlarının tartışması gereken bir konunun siyaset malzemesi haline getirilmesinin iki ülke ilişkilerini zedelemekten öte bir fayda sağlamayacağını belirtmek istiyorum,” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın