TAB yapay zekâ uygulamalarına değiniyor

MDN İstanbul

Türk Armatörler Birliği (TAB), Türk deniz taşımacılığının dijitalleşmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Kurum, Türk deniz taşımacılığındaki dijitalleşme yaklaşımını TürkShip Digital adı altında adlandırmakta ve dijitalleşmeye yönelik faaliyetleri bu ana adlandırma altında gerçekleştiriyor.

TAB, TürkShip Digital kapsamında Sharp Focus Inc.’in kurucu ortağı ve CEO’su, Dr. Bahadır İnözü ile dijitalleşmenin bir adımı olarak Risk Yönetiminde Yapay Zekâ uygulamasını ele alıyor.

Risk Yönetiminde Yapay Zekâ Uygulaması başlıklı tanıtıcı sunum 15 Haziran 2021 Salı günü 11.00-12.00 saatleri arasında Dr. Bahadır İnözü’nün anlatımıyla gerçekleştirilecek.

İlginizi çekebilir:   TAB deniz taşımacılığındaki etik kurallara değiniyor

High Reliability for a Highly Unreliable World- Son Derece Güvenilmez Bir Dünya İçin Yüksek Güvenilirlik” kitabının eş yazarı olan İnözü seminerde sektöre yapay zekâ uygulamalarının ve bu çerçevede mevcut veya oluşturulacak verileri kullanarak, yüksek güvenilirlik organizasyonu (HRO) metodolojisini anlatacak.

Yapay zekâ üzerine Los Angeles’ta çalışmalar yapan Sharp Focus firmasının kurucu ortağı ve CEO’su olan İnözü, risk yönetimine yönelik kanıtlanmış en gelişmiş bilimsel yaklaşımlardan yola çıkarak, gemiler ve gemi yönetimindeki olumsuz risk olaylarından kaçınma ve bunların etkilerinin azaltılmasının yenilikçi teknolojiler ile nasıl sağlanacağını anlatacak.

Sunumda ve eğitimde, Denizlerde karşılaşılan ve özelikle insan yaşamına yönelik tehdit oluşturduğunda oldukça önem kazanan risklerin etkilerine değinilecek ve kurtarılması gereken hayatların yanı sıra kaybedilen ekonomik değerlerin geri kazanılması sürecine de değinilecek.

TAB, Türk deniz taşımacılığında dijitalleşmenin iyi örneklerinden (best practises) birisi olarak gördüğü bu teknolojik yaklaşımı öğrenmek ve uygulama imkânı yaratmak için tüm sektörü ve firmaları tanıtım sunumuna ve eğitimine davet ediyor.

Tanıtım sunumu ve eğitime buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın