TAB, denizlerde dijital dönüşüme değindi

MDN İstanbul

Türk Armatörler Birliği (TAB) tarafından düzenlenen Deniz Taşımacılığımızda Dijital Dönüşüm İçin Bir Farkındalık: Ofisten Gemiye Dijitalleşme başlıklı bir seminer düzenledi. Dünyada dijital dönüşümle beraber 4’üncü sanayi devriminin başlaması ve küresel deniz taşımacılığının da bu dönüşümün içerisine hızla girmesi nedenleriyle internet üzerinden gerçekleştirilen seminerde, Türk deniz taşımacılığını bu dönüşüme hazır hale getirmek adına sektör bilgilendirildi.

TAB Genel Sekreteri Hüseyin Çınar’ın moderatörlüğünü yaptığı seminerde dijital sektörünün önemi firmalarından panelistler yer aldı. Deniz taşımacılığının dijitalleşme süreci hakkında alanında uzman isimler Amerika Birleşik Devletleri’nden canlı olarak seminere katıldı.

Ercenk Keresteci )Principal Architect, Manufacturing, Industry / Microsoft USA Redmond WA), teknolojik gelişim sayesinde tele konferans sisteminin artık oldukça geliştiğini ve bu sayede çözümler üretmek adına dünyanın her yerine iletişim kurmanın oldukça kolaylaştığını belirtti ve bu konu hakkında bilgiler verdi.

Salih Cem Kumsal (Education and Training Technologies SO / NATO HQ SACT Norfolk VA), dijitalleşme sayesinde denizcilerin gemiler seyir halindeyken alabilecekleri uzaktan eğitim, mikro eğitim, artırılmış gerçeklik ve eğitimde yapay zeka konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Tolga Acar (Lead Principal Software Engineer / Microsoft USA Redmond WA), siber saldırıların düzenli olarak yaşanacağını ve bu konuda önlem almanın özellikle mali kayıpların yaşanmaması açıdan oldukça önemli olduğunu belirterek, alınacak önlemlere ilişkin bilgiler paylaştı.

Koray Kükrer (IT leader in DevOps and Digital Transformation, Senior Director / College Board Reston VA), dijital dönüşümün armatörlere mali açıdan kâr sağlayacağını ve iş yönetiminin çok daha efektif hale geleceğini belirtti, konuya ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın